Vergelijk 3.207.506 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Vodafone laat iPhone-bezitters internetverbinding delen

Door ,

Sinds gisteren kunnen iPhone-bezitters die Vodafone als provider hebben, hun 3G-internet delen. De omslag van Vodafone, die dit tot gisteren onmogelijk maakte, heeft wellicht iets te maken met de nieuwe wet voor de netneutraliteit.

Tot voor kort was 'tethering' - het delen van de internetverbinding van je mobiele telefoon - niet mogelijk omdat Vodafone dat had uitgeschakeld voor iPhone-bezitters. De gedachte hierachter was dat klanten op die manier lang niet zoveel internet zouden gebruiken als wanneer ze hun telefoon aan hun laptop of tablet zouden koppelen om op die manier gebruik te maken van de 2G/3G verbinding. Vooral enige tijd terug, toen er nog abonnementen werden aangeboden met onbeperkt internet, was het vaak gebruikelijk een 'tether'-verbod in te stellen. Vodafone is daar nu eindelijk, voor haar iPhone-abo's, vanaf gestapt. Via toestellen voorzien van Android was tethering overigens al wel gewoon mogelijk. 

Netneutraal tetheren

Er wordt gesuggereerd dat deze plotselingen omslag van Vodafone wellicht te maken heeft met de recentelijk aangenomen Telecommunicatiewet. Providers mogen geen eisen meer stellen aan hoe de verbinding wordt gebruikt, voor welke diensten en dus ook op welke wijze. Het is daarmee een streep door de rekening van sommige mobiele providers, die nu extra geld vragen als je gebruik wil maken van diensten als tethering. 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden