Vergelijk 3.409.279 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Roamingtarieven gaan omlaag

Door ,

Hoge tarieven voor internet in het buitenland zijn binnenkort verleden tijd. Het Europees Parlement stak een stokje voor de hoge tarieven en stelt per 1 juli dit jaar een maximum in.

Europese vlagDe prijzen voor internet in het buitenland zijn vaak niet mals. Bij T-Mobile betaal je €2,- per MB, als je niet in NL vertoeft. Bij Hi kan het bedrag oplopen tot maar liefst €9,95 per MB als je in een land in Europa bent dat buiten een bepaalde zone valt. Daar heeft het Europees Parlement een einde aan gemaakt. Per 1 juli zal het tarief stapsgewijs worden verlaagd, met een starttarief van 70 eurocent per MB in geheel Europa. Over de tarieven naar landen buiten de Europese Unie heeft het Parlement helaas niks te zeggen, dus de verwachting is dat de prijs daarvoor onverminderd hoog blijft.  

Goedkoop, goedkoper, goedkoopst

Overigens heeft het Parlement niet alleen de roamingtarieven aangepakt, ook de kosten voor bellen en SMS'en in het buitenland gaan op de schop. Die prijzen zijn nu al aan grenzen gebonden, maar gaan in de toekomst nog verder omlaag. Zo is het maximale bedrag dat providers per minuut bellen mogen rekenen nu 35 eurocent, maar dat wordt 29 eurocent op 1 juli en uiteindelijk 19 eurocent in 2014. Al met al zal de afname in prijs op dat gebied minder drastisch zijn dan de tarieven voor internet, die in enkele gevallen minder dan 10% van de oorspronkelijke prijs bedragen. 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden