Vergelijk 3.207.506 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung wil 200 miljoen smartphones verkopen in 2012

Door ,

Samsung verkocht afgelopen jaar maar liefst 110 miljoen smartphones. Dit jaar is het bedrijf van plan dat aantal bijna te verdubbelen. De vraag is of Samsung dat lukt. Ze hebben met de Galaxy S III in ieder geval een hagelnieuw vlaggenschip.

De smartphone-tak van Samsung groeit al jaren als kool. In 2010 verkocht het van oorsprong Koreaanse bedrijf nog 20 miljoen 'slimme' telefoons, in 2011 waren er dat al 110 miljoen. De verwachting was dat Samsung in 2011 'maar' 60 miljoen smartphones zou verkopen, maar daar zijn ze dus ruim overheen gegaan. De Samsung Galaxy S II werd maar liefst 20 miljoen keer verkocht sinds de release in mei 2011, de Galaxy Note ging meer dan 5 miljoen keer over de toonbank. Het is niet bekend hoeveel toestellen Samsung tot nu toe heeft verkocht. 

Samsung Logo

Het doel: 200 miljoen

Bi monde van J.K. Shin, baas van de mobiele divisie bij Samsung, wordt de verwachting uitgesproken dat het bedrijf in 2012 200 miljoen smartphones gaat verkopen. Als je kijkt naar de groei van Samsung de afgelopen jaren, is dat niet eens een heel irrëele schatting. Ook zijn de toekomstschattingen van bedrijven vaak met een korreltje zout te nemen. Zo kondigde ZTE aan 50 miljoen smartphones te wllen verkopen in 2012, terwijl men het afgelopen jaar nog maar 15 miljoen toestellen wist te verkopen in het hogere segment. 

Het nieuwe verkoopkanon

Samsung heeft in ieder geval een belangrijk wapen in handen in de strijd om de 200 miljoen: de Samsung Galaxy S III. In onze hands-on van de S III kregen we al een korte indruk van het toestel, en die was goed. Als de S III net zo goed verkoopt als de S II zou Samsung nog best wel eens de 200 miljoen kunnen gaan halen. Wij zijn benieuwd.

 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden