Vergelijk 3.207.506 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Winst HTC daalt ondanks One X

Door ,

Afgelopen maand was alweer geen goede maand voor HTC, ondanks de release van vlaggenschip One X. Ook de release van de One V en One S konden niet voorkomen dat het Taiwanese bedrijf 20 procent minder winst maakte dan dezelfde maand vorig jaar.

HTC zat al in een neerwaartse trend, vanwege de alsmaar toenemende concurrentie met smartphone-grootheden als Samsung en Apple. In het laatste kwartaal van 2011 boekte het bedrijf opeens, na jaren van toenemende winst en omzet, een stevig verlies. Toen was de verwachting dat deze dip met de introductie van smartphones met quad-cores wel weer zou worden rechtgetrokken. De HTC One X is inmiddels al ruim een maand verkijgbaar, maar tot een verbetering van de cijfers heeft dat nog niet direct geleid. Wel heeft HTC de weg naar boven weer gevonden, want de daling is minder groot dan de neergang in januari, februari en maart. 

Toekomstmuziek

De vraag is wat HTC nog uit de trukendoos kan trekken om de cijfers weer uit het rood te krijgen. De introductie van nieuwe toestellen of software ligt niet voor de hand, nu de Taiwanese fabrikant al het nieuwste van het nieuwste aanbiedt. Met de One X biedt HTC een toptoestel aan, en ze heeft een budget-alternatief met de HTC One V. Wellicht dat prijsverlagingen of kostenbesparing binnen het bedrijf de enige manier zijn om het bedrijf weer uit het slop te trekken. 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden