Vergelijk 3.409.279 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S III aangekondigd en 29 mei verkrijgbaar

Door , - 1 reactie

Vandaag was het eindelijk zo ver; de Samsung Galaxy S III, het nieuwe paradepaardje van Samsung Mobile, is in Londen officieel aan de wereld getoond. Is dit de waardige opvolger van de Galaxy S II waar iedereen op heeft zitten wachten?

Na lange tijd overspoeld te zijn geweest door het ene gerucht na het andere, was het vanavond in Londen eindelijk zo ver. Samsung organiseerde een groot 'Unpacked' event waar de wereldpers kennis kon maken met het nieuwe vlaggeschip, de Samsung Galaxy S III.

Samsung Unpacked 2012 - London

De voorganger van de Galaxy S III was natuurlijk de welbekende Galaxy S II die meer dan 20 miljoen keer over de toonbank ging sinds dat hij precies een jaar geleden in de winkels verscheen. Met de snelle technologische ontwikkelingen op het gebied van smartphones kon het niet uitblijven dat Samsung met een waardige opvolger zou komen.

Krachtige specificaties

Samsung Exynos SOC

Aan de kern van de Samsung Galaxy S III ligt een Samsung Exynos chip met een Cortex A9 1,4Ghz Quad-Core processor. Waar vorig jaar de Dual-core processoren hot waren, zet Samsung nu groot in op een zeer krachtige Quad-Core processor. Hiermee presteren applicaties sneller en efficiënter waardoor de accu minder zwaar belast wordt.

Het scherm is maarliefst 4,8 megapixels groot en is van het type HD Super AMOLED. Hoewel het scherm in formaat ten opzichte van de S II met 0.5 megapixels is toegenomen, is de de Galaxy S III verhoudingsgewijs in formaat minder gegroeid doordat de rand om het scherm in kleiner is geworden. De eerste indruk die wij van het scherm hadden was positief, de kleuren komen goed naar voren en de tekst op het scherm oogt behoorlijk scherp.

Om foto's te maken vinden we op de achterkant van de Samsung Galaxy S III een 8-megapixelcamera met een heldere LED-flitser. Foto's maken gaat met de Galaxy S III snel; op het moment dat je de knop indrukt wordt er direct een foto gemaakt, iets wat bij vooral wat tragere smartphones vaak niet het geval is. Op de voorkant is een HD-camera aanwezig die onder andere gebruikt wordt bij het houden van videogesprekken.

Samengevat zijn dit de belangrijkste eigenschappen van de Samsung Galaxy S III :

  • 1,4Ghz Quad-Core processor
  • Mali-400 grafische processor (400Mhz)
  • 8 Megapixel camera met LED flitser
  • WiFi a/b/g/n, WiFi HT40
  • 3G HSPA+ (theoretisch tot 21 Mbps)
  • Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem
  • Nature UX TouchWiz gebruikersinterface
  • Bluetooth 4.0

Geïnspireerd door de natuur

De Samsung Galaxy S III is ontworpen met natuur als grootste inspiratiebron. Het design van de Galaxy S III is minimalistisch en organisch, dit is zowel van toepassing op het uiterlijk van de smartphone als op de vormgeving van de gebruikersinterface. De Galaxy S III zal te krijgen zijn de kleuren in Pebble blue en Marble white, ofwel blauw en wit zoals te zien op de onderstaande foto's.

Samsung Galaxy S III colors

De Samsung Galaxy S III - Pebble blue en Marble white

Ontworpen voor mensen

Waar bij het ontwerpen van de Samsung Galaxy S III de natuur als belangrijkste inspiratiebrond goldt, was voor de interactie het belangrijkste uitgangspunt dat de smartphone met de gebruiker werkt en meedenkt. De belangrijkste feature die dit benadrukt op de Galaxy S III is de S Voice functie. Deze functie heeft veel weg van Siri, een spraakherkennings en voice-command feature die we kennen van de iPhone 4S. Je kunt de smartphone spraakopdrachten geven zonder hem aan te hoeven raken. Zo kun je bijvoorbeeld zoekopdrachten inspreken of iemand bellen zonder hiervoor je handen te hoeven gebruiken. Een leuke en potentiëel handige feature die zichzelf nog wel in de praktijk moet bewijzen.

S Voice van Samsung

Een andere feature van de Galaxy S III die inspeelt op een naadloze gebruikersinteractie is de Smart Stay functie. Deze feature zorgt er voor dat je scherm niet automatisch dimt op het moment dat je het scherm te lang niet hebt aangeraakt, iets dat op de meeste smartphones na een bepaald aantal seconden gebeurt. Doordat de front camera je ogen in de gaten houdt weet de Galaxy S III of je naar het scherm kijkt. Zodoende hoeft het scherm alleen te dimmen als er niet naar gekeken wordt.

Wireless oplader

Nee, helaas krijg je er geen wireless oplader bij. Maar wij vonden het wel het vermelden waard dat Samsung als optionele accessoire voor de Galaxy S III een draadloze oplader zal aanbieden, welke voor een nog onbekende prijs te koop zal zijn. Hierdoor kan de Galaxy S III opgeladen worden zonder dat hij hiervoor aan een kabel hoeft vast te liggen.

Wanneer is de Samsung Galaxy S III te koop?

De Samsung Galaxy S III zal vanaf 29 mei in de meeste Europese landen, waaronder Nederland, te koop zijn. Dit is dus al het eind van deze maand! De adviesprijs voor de versie met 16GB intern geheugen is 600 euro. Het toestel wordt in 3 varianten aangeboden die ieder verschillen in de hoeveelheid intern opslag-geheugen: 16GB, 32GB en 64GB. Iedere variant is vervolgens in de kleur Pebble blue of Marble white te krijgen.

Samsung Galaxy S III

Samsung Galaxy S III

Reclamespotje

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden