Vergelijk 3.694.450 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung en Apple beginnen vredesgesprekken op 21 mei

Door ,

Na een periode van vele rechtszaken en ruzies, heeft de rechter in Amerika een datum geprikt. Op 21 mei begint het eerste gesprek tussen (waarschijnlijk) de CEO's van Apple en Samsung. Onder toezicht van een rechter moet er een oplossing komen tussen twee partijen in de strijd om de patenten, om zo een hoop rechtszaken in de toekomst te voorkomen.

De strijd, die al meer dan een jaar duurt, gaat om patenten. Apple wil haar patenten niet licenseren aan andere bedrijven en spant voortdurend Samsung and Apple rechtszaken aan als die patenten wel gebruikt worden. Deze strijd heeft nu zijn hoogtepunt bereikt tussen Apple en Samsung. Om tot een 'vriendelijke'  oplossing te komen heeft de Amerikaanse rechter ervoor gezorgd dat er twee gesprekken tussen de bedrijven zijn gepland. Beide CEO's zullen worden bijgestaan door een advocaat. Helaas heeft Tim Cook (Apple) al aangegeven dat hij 'een hekel heeft aan het kopieergedrag van andere bedrijven'  en is Samsung zo geïrriteerd dat het heeft gezworen 'geen enkel compromis met Apple te sluiten'. Op 21 mei ontmoeten de twee bedrijven elkaar in de rechtbank van San Francisco, maar of het tot de gewenste uitkomst zal leiden moet nog worden afgewacht. 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden