Vergelijk 3.409.279 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Providers zetten zich schrap voor Koninginnedag

Door , - 1 reactie

Grote evenementen gaan vaak gepaard met uitval van mobiele telefoondiensten, omdat de masten de hoge concentratie bellers niet aankunnen. Dit jaar hopen de providers Koninginnedag zonder kleerscheuren te doorstaan, door op de plekken waar de Koningin haar opwachting zal maken extra capaciteit toe te voegen.

geen signaalIn een rondgang langs de providers heeft Telecompaper de nodige informatie verzameld. Zo zijn Nederlanders tijdens Koninginnenacht vooral bang voor slecht weer. Het gros van de belasting komt namelijk van mensen die Buienradar of aanwerwante sites bezochten. Ook het dataverbruik door sociale media legt een grote last op de schouders van de telecomproviders. De vraag is hoe de providers deze extra belasting op Koninginnedag kunnen opvangen. 

geen signaalT-Mobile

De netwerken van T-Mobile krijgen versterking in de meest dichtbevolkte gebieden in Nederland. Tijdens Koninginnedag zijn dat volgens T-Mobile Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en natuurlijk Eindhoven. Daarnaast laat de provider versterkingen aanrukken op de plaatsen die de Koningin zal aandoen, te weten Rhenen en Veenendaal. Om een indicatie te geven van het datagebruik in het algemeen op Koninginnedag: vorig jaar verbruikten alleen T-Mobile klanten al 14,5 terabyte aan data. 

geen signaalVodafone

Ook Vodafone is vastberaden om niemand met een niet-werkende telefoon op te zadelen, zeker na de grote storing afgelopen maand. De provider zet extra masten neer om het toegenomen dataverkeer op te vangen. In Amsterdam zijn speciale voorzieningen getroffen; het netwerk aldaar gaat in 'piek-stand'. De masten worden per stuk geconfigureerd om zoveel mogelijk dataverkeer te kunnen verwerken. Een wijze beslissing, zeker gezien de statistiek dat op Koninginnedag 2011 300% meer data werd gebruikt dan op Koninginnedag 2010.  

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden