Vergelijk 3.409.279 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei heeft Windows Phone-toestellen in de maak

Door ,

Huawei, de Chinese smartphone-fabrikant, heeft plannen om een nieuw toestel uit te rusten met het mobiele besturingssysteem van Microsoft, Windows Phone. Het toestel zou uitgerust moeten worden met de nieuwste versie, Windows Phone 8.

Huawei LogoDe Huawei-telefoon, die door het leven gaat onder de naam Ascend W1, moet een van de voordeligste Windows-smartphones worden op de markt. Met een prijs die rond de 300 dollar ligt, wat omgerekend rond de 250 euro betekent, is de Huawei een serieuze concurrent voor Nokia's Lumia-serie, met name de modellen uit de lagere prijsklassen zoals de Lumia 710

Releasedatum

Huawei houdt zich wat releasedata betreft enigszins op de vlakte, maar analist Ben Wood, die aanwezig was op een event van Huawei, meldt dat de Huawei Ascend W1 in het laatste kwartaal van dit jaar zal worden uitgebracht, en wereldwijd beschikbaar zal zijn in het eerste kwartaal van 2013. Of Nederland daar ook bijhoort wordt niet duidelijk, maar aangezien Huawei-toestellen als de Boulder ook in Nederland zijn uitgekomen en de nog uit te komen Huawei Ascend D Quad ook op Hollandse bodem verschijnen, is het niet meer dan logisch dat ook dit Windows Phone 8-toestel hier te koop zal zijn. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden