Vergelijk 3.207.506 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google Drive is gelanceerd

Door ,

Google heeft Google Drive gelanceerd. Google Drive is een clouddienst die Android-gebruikers 5GB aan opslagruimte geeft, gratis!

Google Drive is vergelijkbaar met Dropbox. Het komt er op neer dat je je bestanden kunt opslaan, zonder dat je daarvoor geheugen gebruikt. Je slaat je bestanden namelijk niet rechtstreeks op je toestel op. Toch heb je wel de beschikking over je bestanden, hartstikke handig dus! Google Drive geeft je 5GB aan opslagruimte, terwijl je het bij Dropbox met 2GB moet doen. Microsoft heeft zijn Skydrive bijna gelijk goedkoper gemaakt na de introductie van Google Drive, dus nu is Dropbox aan zet om de klanten met allerlei aanbiedingen te lokken. Google Drive Logo

Google Drive: wat kun je ermee?

Google Drive zorgt er dus voor dat je je bestanden kunt opslaan, zonder dat het ruimte inneemt op je (Android-) toestel. Daarnaast zijn die bestanden altijd toegankelijk, of je nu op je eigen telefoon zit of op iemands computer. Google Drive synchroniseert daarnaast al je opgeslagen data tussen je computer, je telefoon en je tablet. De dienst is geïntegreerd met Google Docs, en het is mogelijk om je documenten in Docs te bewerken met meerdere gebruikers, op verschillende apparaten. Je kunt extra opslagruimte kopen als je aan de gratis 5GB niet genoeg hebt. Zo heb je voor 2,50 dollar per maand 25GB, en 100GB (het maximum) voor 4,99 dollar per maand.

Google Drive: de app

Er is ook een Google Drive-app beschikbaar in de Play Store. Die is helaas nog niet beschikbaar voor iedereen, maar Google belooft dat de gebruikers wie het nog niet lukt snel op de clouddienst worden geholpen. Een datum waarop dit gaat gebeuren wordt helaas niet gegeven.

 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden