Vergelijk 3.409.279 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

KPN-klanten nemen goedkopere abonnementen

Door , - 1 reactie

KPN presenteerde vandaag zijn kwartaalcijfers, en dat brengt interessante informatie met zich mee. Zo zouden klanten van de provider de laatste tijd voor steeds goedkopere abonnementen gaan.

KPN logoKPN heeft een zwaar kwartaal achter de rug. De winst van de provider is gehalveerd: KPN maakte het afgelopen kwartaal 'slechts' 288 miljoen euro winst. Ook de omzet daalde: met 1,4 procent naar 3,19 miljard euro. KPN CEO Eelco Blok verwacht echter dat het bedrijf in de toekomst weer op zal krabbelen. Voor het eerst in een lange tijd zag KPN afgelopen kwartaal namelijk zijn klantenaantal stijgen. De afgelopen kwartalen nam het aantal abonnees steeds af, maar de laatste drie maanden zijn er juist 5000 nieuwe klanten bijgekomen. Verspreid over KPN en dochters Hi en Telfort heeft KPN nu 7,5 miljoen klanten.

34 euro per maand

Die klanten lijken echter wel minder te betalen dan voorheen. Een jaar geleden betaalde een KPN-klant nog gemiddeld 38 euro per maand voor zijn abonnement, inmiddels is dat 34 euro per maand. Het lijkt er dus op dat KPN-klanten massaal over lijken te stappen naar goedkopere abonnementen. Dat is opvallend, want in december liet KPN's directeur consumenten Marco Visser nog weten dat hij de gemiddelde maandprijs omhoog wilde brengen naar 40 euro.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden