Vergelijk 3.413.998 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC gaat voor vorm boven functie

Door ,

In een evenement voor bloggers hebben enkele hooggeplaatste werknemers van HTC controversiële meningen geuit. Zo zouden klanten een dunne telefoon belangrijker vinden dan een goede batterij, en zou slechts een klein aantal gebruikers nog prijs stellen op een fysiek QWERTY-toetsenbord.

De bewuste uitspraken vonden plaats op Frequencies, een evenement voor bloggers georganiseerd door HTC. Vice president van phone strategy Bjorn Killburn stelde dat het bedrijf modellen met accu's tot wel 3000 mAh had afgewezen omdat ze te dik waren. Klantonderzoek door het bedrijf zelf had uitgewezen dat men vooral behoefte had aan een toestel dat maximaal 10 mm dik was. De HTC One X, het huidige vlaggenschip, is overigens 8.9 mm dik. Dat zulk een dikte geen beletsel hoeft te zijn voor een grote batterij, toont de Motorola RAZR Maxx aan, die ook 8.9 mm dik is en een batterijcapaciteit heeft van 3300 mAh. 

Geen QWERTY-toetsenborden meer

Verder vertelden enkele productontwerpers nog dat HTC in de toekomst QWERTY-toetsenborden grotendeels links laat liggen. Het ontwikkelen van toestellen als de HTC ChaCha zou niet meer rendabel zijn omdat slechts een kleine groep nog behoefte heeft aan telefoons met een fysiek toetsenbord. De vraag is natuurlijk in hoeverre HTC met deze stellingen gelijk heeft. Er gaan nog altijd veel toestellen met een fysiek QWERTY-toetsenbord over de toonbank en in vrijwel elke review van een high-end smartphone wordt steen en been geklaagd over de povere batterijduur. De toekomst, met trendbrekende telefoons als de RAZR Maxx, zal moeten uitwijzen of HTC gelijk heeft.

Bron: PCMag

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden