Vergelijk 3.500.220 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Telfort introduceert nieuwe abonnementen

Door ,

KPN-dochter Telfort presenteerde vanochtend nieuwe abonnementen. Bij de nieuwe abonnementen is het mogelijk om je bundel helemaal zelf samen te stellen. Net als bij Hi zul je een vast maandelijks bedrag moeten gaan betalen om je telefoon te leasen.

Telfort logoVanaf 16 april stapt Telfort over op nieuwe abonnementen, zo maakte het bedrijf vanochtend bekend. Begin februari stapte een andere KPN-dochter, Hi, ook al over op een nieuwe abonnementsstructuur. Bij de nieuwe Hi Messaging met ToestelLease-abonnementen betaal je een vast maandelijks bedrag voor je smartphone, zodat je je smartphone leaset in plaats van koopt. Telfort gooit het over een soortgelijke boeg.

De drie pijlers van het nieuwe Telfort zijn als volgt: je kunt je abonnementen volledig zelf samenstellen, gesprekken van meer dan 10 minuten zijn gratis, en je hebt altijd inzicht in je rekening met BelBewust. Ook bij Telfort zul je vanaf 16 april je telefoon leasen in plaatsen van kopen, waardoor je maandelijks moet bijbetalen voor je smartphone en hem aan het einde van je abonnementen alleen mag houden bij bijbetaling.

Stel zelf je abonnement samen

Abonnement & Belminuten Sms'jes Databundel (MB)
Basis 150 0 / 100 / 500 0 / 250 / 500 / 1000
Basis 300 0 / 100 / 500 0 / 250 / 500 / 1000
Basis 500 0 / 100 / 500 0 / 250 / 500 / 1000
Basis 1000 0 / 100 / 500 0 / 250 / 500 / 1000

Kies zelf hoeveel belminuten je in je bundel wilt hebben, daarna kun je de rest van je abonnement geheel naar eigen wens samenstellen.

Bij de nieuwe abonnementen ben je volledig vrij om je abonnement zelf samen te stellen. Je kiest zelf hoeveel belminuten, SMS'jes en MB's voor internet je wil, en ook heb je vrije keuze in smartphones. Voor belminuten en SMS'en binnen je abonnementen heb je de keuze uit verschillende bundels. Zo heb je voor 2 euro een bundel met 100 SMS'jes, en voor 6 euro een bundel met 500 SMS'jes.

Je hebt altijd de beschikking over internet binnen je bundel. Je hebt de keuze uit verschillende bundels van 50 MB tot 1000 MB, en zodra je al het internet binnen die bundel verbruikt hebt, kun je direct gemakkelijk een extra bundel activeren zodat je niet met hoge buitenbundel-kosten te maken krijgt. Ook is het mogelijk een abonnement zonder internet af te sluiten en in sommige maanden tijdelijk een internetbundel te activeren.

Nieuwe Telfort Mobiel abonnementen tarieven vanaf 16 april 2012

ToestelLease

Net als bij de nieuwe Hi Messaging-abonnementen zul je je smartphone vanaf nu leasen in plaats van kopen. Iedere maand betaal je een vast maandelijks bedrag voor je smartphone. De hoogte van dat bedrag hangt af van de klasse smartphone die je kiest. Voor de goedkoopste toestellen (zoals waarschijnlijk de Nokia C1-01) betaal je 4 euro per maand extra. De maandelijkse kosten kunnen oplopen tot 27 euro per maand voor bijvoorbeeld de duurste iPhone 4S. Daarnaast zul je niet alleen smartphones, maar ook tablets kunnen leasen. Telfort zegt onder andere de HTC Flyer en Samsung Galaxy Tab aan te gaan bieden.

ToestelLease betekent ook dat je je smartphone of tablet niet langer zomaar mag houden aan het einde van je abonnementsperiode. Na 1 of 2 jaar kun je ervoor kiezen om je toestel terug te sturen, of om hem te houden. Besluit je hem te houden dan zul je een extra bedrag bij moeten betalen. Volgens Telfort gaat het om 'geringe' extra kosten, maar de provider wilde geen indicatie geven hoeveel je nou precies kwijt ben.

Gratis bellen!

Daarnaast zul je bij de nieuwe Telfort-abonnementen gratis kunnen bellen! Althans, als je gesprek langer dan 10 minuten duurt, dan hoef je niet te betalen voor de belkosten na de eerste 10 minuten. Volgens Telfort zijn er veel klanten op zoek naar een provider waar het voordelig is om te bellen, en deze nieuwe extra moet deze mensen tegemoet komen. Bel je dus vaak lang met vrienden en familie, dan wordt Telfort in de toekomst een stuk voordelig.

Wel zit hierop een fair use-limiet van 3000 minuten per maand; bel je méér dan dat, dan zul je helaas alsnog moeten bijbetalen. Gelukkig worden de buitenbundel-kosten ook verlaagd bij Telfort. Op dit moment betaal je nog 30 cent per minuut als je buiten je bundel belt, met de nieuwe abonnementen is dat nog slechts 20 cent per minuut.

Altijd inzicht in je rekening

Een veelgehoorde klacht is dat telefoongebruikers geen goed inzicht hebben in hun rekening en totale kosten. Online kun je vaak wel terugvinden hoeveel je al verbruikt hebt van je maandelijkse bundel, maar echt inzicht in de kosten heb je pas als de rekening aan het eind van de maand beschikbaar is. Met het nieuwe Telfort heb je dankzij BelBewust continu inzicht in je rekening en je extra kosten. Ook krijg je waarschuwings-SMS'jes zodra je op het punt staat buiten je bundel te gaan.

Telfort BelBewust

Overigens gelden alle bovenstaande wijzigingen natuurlijk alleen voor nieuwe abonnementen. Heb je op dit moment al een Telfort-abonnement, dan blijven je huidige tarieven van toepassing zolang je abonnement loopt. De nieuwe abonnementen zijn verkrijgbaar vanaf 16 april, en vanaf die datum zul je ze terug kunnen vinden op GSMinfo.nl zodat je nog altijd de laagste prijzen voor de beste smartphones kunt vinden!

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden