Vergelijk 3.698.735 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei Ascend P1 vanaf april te koop

Door ,

Het Chinese Huawei zou vanaf april de Ascend P1 willen verkopen. De P1 is

De Huawei Ascend P1 is vanaf april te koop, zo meldt het Chinese ePrice. Halverwege april zal de Ascend P1 in Chinese winkels te vinden zijn, en een release in Europa zou spoedig daarna moeten volgen. Ook in Nederland zouden we dus nog dit voorjaar met Huawei's nieuwste aan de slag moeten kunnen gaan. Vermoedelijk zal de Huawei Ascend P1 S tegelijkertijd in de winkels komen te liggen. Die is nóg 1 millimeter dunner, maar beschikt over hetzelfde design en een vrijwel identieke binnenkant. Vermoedelijk is de prijs van de Ascend P1 S wel ietsje hoger.

Bijzonder dun

De Huawei Ascend P1 is met een dikte van slechts 7,7 millimeter één van de dunste smartphones ooit gemaakt. Daarnaast heeft Huawei het van enkele behoorlijk krachtige onderdelen voorzien. De Ascend P1 loopt namelijk op een 1,5 GHz dual-core processor, vergelijkbaar met de HTC One S en de Samsung Galaxy S II. Daarnaast zit achterop de Ascend P1 een 8 megapixel camera voor mooie foto's én video's. Voorop zit nog een extra camera van 1,3 megapixel die gebruikt kan worden om bijvoorbeeld te videochatten.

Ascend D Quad

Het Chinese Huawei heeft grootste plannen voor komend jaar. Volgende maand lanceert het dus de Ascend P1 en de P1 S, maar ook in de rest van het jaar zal het smartphones van hoge kwaliteit proberen af te leveren. In de zomer verschijnt bijvoorbeeld de Huawei Ascend D Quad, de eerste quad-core smartphone van Huawei. De processor in de Ascend D Quad zou bijzonder krachtig zijn, en zelfs indrukwekkender dan die in de HTC One X. Wij zijn alvast benieuwd!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden