Vergelijk 3.690.791 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony onthult Xperia Sola: dual-core met 'floating touch'

Door ,

Sony's Xperia NXT-lijn krijgt wederom een uitbreiding. Na de onthulling van de Xperia U en de Xperia P op het Mobile World Congress is vandaag de Xperia Sola onthuld.

Sony Xperia SolaDe Sony Xperia Sola is de definitieve naam voor een toestel dat enkele maanden geleden al uitlekte als de Sony Xperia Pepper. De Xperia Sola is een Android-toestel met 1 GHz dual-core processor, 3,7 inch touchscreen, en 5 megapixel camera. Hoewel de Sola nog op Android 2.3 Gingerbread loopt, belooft Sony een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich in de zomer. Dan loopt de Sola dus alsnog op de nieuwste versie van Android.

'Floating touch'

Nieuw in de Xperia Sola is het gebruik van 'floating touch'-technologie. Dat betekent dat je bijvoorbeeld tijdens het browsen je vinger iets boven het scherm kan houden en zo kan navigeren zónder het scherm daadwerkelijk aan te hoeven raken. Sony zegt dat deze 'magische' nieuwe technologie ervoor zorgt dat je vinger minder in de weg zal zitten tijdens het surfen, en belooft dat de techniek ook in toekomstige Xperia-smartphones zal opduiken.

Binnenkort te koop

Als alles meezit ligt de Sony Xperia Sola vanaf het tweede kwartaal van dit jaar al in de winkels. Reken dus op een release tussen april en juni. De adviesprijs van de Xperia Sola is 319 euro. De Xperia Sola zal zowel in het zwart, wit als rood aangeboden worden, en beschikt over 8 GB aan interne opslagruimte. Dat is eventueel uit te breiden met microSD-kaarten van maximaal 32 GB.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden