Vergelijk 2.876.041 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: eerste ervaring HTC One X, S, V

Door ,

HTC introduceerde op het Mobile World Congress zijn nieuwe lijn Android-toestellen, de HTC One-reeks. We mochten het trio aan nieuwe telefoons, de HTC One X, One S, One V alvast uitproberen en delen onze eerste ervaring met je.

GSMinfo.nl @ Mobile World Congress 2012

Het Taiwanese HTC staat vooral bekend om zijn Android-toestellen. Het afgelopen jaar leverde HTC onder andere de Desire S, de Sensation, en de Sensation XL af, allemaal kwalitatief hoogstaande smartphones. HTC heeft drie nieuwe smartphones meegenomen naar het Mobile World Congress, allemaal onderdeel van de nieuwe HTC One-lijn. De drie nieuwe toestellen, de HTC One X, One S, en One V lijken dan ook erg veel op elkaar. GSMinfo.nl zit deze week in Barcelona en probeerde HTC's nieuwelingen alvast uit.

HTC One X

De HTC One X is het vlaggenschip van HTCs nieuwe line-up, en terecht. Dankzij de 1,5 GHz quad-core processor die erin zit is het één van de krachtigste smartphones ooit gemaakt. Applicaties leken snel te laden, menu's waren zeer soepel, al moet eerlijk gezegd worden dat het verschil met dual-core toestellen van het afgelopen jaar zoals de Galaxy S II niet écht te merken viel nog. Dat is wellicht iets dat pas op de langere termijn opvalt, als blijkt dat de accu bijvoorbeeld langer meegaat met de quad-core, of multitasken soepeler gaat. Toch is het goed om te zien dat HTC vooruitstrevend bezig is.

HTC One X hands-on

De One X lijkt netjes afgewerkt, en is met een dikte van slechts 9 mm dik dun genoeg om mee te kunnen met andere toptoestellen. Hij voelt verrassend stevig aan en het materiaal aan de achterkant helpt ervoor te zorgen dat de One X lekker in de hand ligt. Het 4,7 inch scherm is helder en ook goed te lezen als je het toestel schuin houdt, al is het niet zo indrukwekkend als de drie nieuwe Xperia's die we gisteren bij Sony zagen. De One X is voorzien van Android 4.0 met de HTC Sense UI, en daarover kunnen we kort zijn: dat ziet er goed uit. HTC's toevoegingen aan Android lijken grotendeels de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. De HTC One X heeft een adviesprijs van 649 euro, en ligt in het tweede kwartaal van dit jaar in de winkels.

HTC One V & HTC One S

Dan zijn er nog de HTC One V en de One S, respectievelijk de middenklasser en het instapmodel in de HTC One-serie. Op hands-on gebied kunnen we hier eigenlijk vrij kort over zijn. Niet omdat ze tegenvallen; zeker niet. Het zijn smartphones met prima tot uitmuntende specs, die echter weinig verrassend zijn. Qua looks verschillen ze niet veel van HTC-toestellen uit het verleden, al is de toevoeging van Android 4.0 wel zo prettig.

HTC One S hands-on

Zowel de One V als de One S zijn voorzien van prima processoren en liggen lekker in de hand, maar zoals gezegd: onderscheidend zijn ze op het eerste oog niet. Op basis van een korte hands-on ervaring zoals op de beursvloer vandaag is moeilijk te zeggen waar deze twee toestellen wel en niet in uitblinken. We hopen dan ook de One V én de One S later dit jaar langduriger te kunnen testen om zo een betere indruk te kunnen geven waar ze beide toe in staat zijn.

 HTC One

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden