Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC One X, S en V aangekondigd

Door ,

Op de persconferentie in Barcelona heeft HTC drie nieuwe toestellen voor de Nederlandse markt aangekondigd. Het gaat om drie telefoons uit de HTC One-serie, de One X, One S en One V. De HTC One X is uitgerust met een quad-core processor.

Bij de soepel verlopende presentatie in Barcelona deed HTC de drie nieuwe modellen uit de doeken. Er is een high-end, mid-end en low-end model. We gaan van boven naar beneden. Allereerst het nieuwe vlaggenschip, de HTC One X.

De HTC One X; de nieuwe topper

HTC heeft het nieuwe topmodel uitgerust met alle toeters en bellen die ze maar in de schappen hadden liggen. Zo beschikt de One X over een quad-core processor die draait op 1.5 GHz, 1 GB aan RAM en 32 GB intern geheugen. Daarnaast heeft HTC de nieuwe telefoon Beats Audio meegegeven. De batterijcapaciteit ligt met 1800 mAh op acceptabele hoogte. Ook de gebruikelijke verbindingsmogelijkheden ontbreken niet; zo kan de One X gebruik maken van WiFi, NFC, GPS en natuurlijk Bluetooth. De One X beschikt overigens niet over LTE - daarvoor werd een apart toestel geïntroduceerd die waarschijnlijk niet naar Nederland komt: de One XL.

Natuurlijk draait het vlaggenschip de laatste software. In HTC's geval betekent dat Android Ice Cream Sandwich gecombineerd met het nieuwe HTC Sense 4.0. Verder zijn er veel optimalisaties doorgevoerd om de 8 megapixel camera zo snel en correct mogelijk toe te staan foto's en filmpjes op Full-HD kwaliteit te schieten. 

De HTC One S

De HTC One S is de middenmoter van het stel. Hij krijgt een 1.5 GHz dual-core processor mee, die ervoor zorgt dat het beeld op het 4.3 inch grote beeldscherm vloeiend verloopt. Dat scherm heeft trouwens een enigszins afwijkende resolutie: 540 bij 960 pixels. Verder lijkt de One S veel op de One X. Ook deze telefoon beschikt over een 8 megapixel camera en Android Ice Cream Sandwich met Sense 4.0. Het interne geheugen is wel minder met 16 GB, net als de batterij met 1650 mAh.

Verder is het design van de One S opvallend. Met 7.6 mm is het de dunste van het stel. Verder is het ontwerp typisch HTC en valt daarmee feilloos binnen het bestaande productgamma.

De HTC One V

De prijsbewuste consument zal zich het meest interesseren voor dit model. Echt flitsende specificaties heeft het niet met een 1.5 GHz single-core processor en 5 megapixel camera. Het interne geheugen van 4 GB is meer dan gehalveerd ten opzichte van zijn grotere broertje. Gelukkig hoeven toekomstige consumenten niet te vrezen ruimte tekort te komen. Door de samenwerking met Dropbox kan HTC online opslag tot wel 25 GB garanderen, wat ruim voldoende moet zijn voor foto's en video's. Voor gebruikers die de data liever lokaal hebben is het ook nog mogelijk een MicroSD-kaart te installeren.

Beschikbaarheid

Begin april kunnen consumenten volgens HTC de bovenstaande toestellen in hun armen sluiten. Wij zijn benieuwd, voornamelijk naar de One X met zijn quad-core processor. Welke kant de prijzen van de toestellen zullen opgaan durven we niet te zeggen; HTC liet er niks over los.

HTC One X HTC One V HTC One S
Beeldscherm 4,70 inch 3,70 inch 4,30 inch
Resolutie 720 x 1280 pixels 480 x 800 pixels 540 x 960 pixels
Pixeldichtheid 312 ppi 252 ppi 256 ppi
Besturingssysteem Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)
Processor 1,5 GHz quad-core 1,0 GHz single-core 1,5 GHz dual-core
Werkgeheugen 1 GB 512 MB 1 GB
Interne opslag 32 GB 4 GB 16 GB
Camera 8,00 megapixel 5,00 megapixel 8,00 megapixel
Gewicht 130 gram 115 gram 120 gram
Stand-by tijd 360 uur 540 uur 430 uur
Spreektijd 765 minuten 617 minuten 420 minuten
Met abonnement Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar
Los toestel Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden