Vergelijk 3.707.336 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony introduceert Xperia P en Xperia U

Door ,

In haar persconferentie op het Mobile World Congress heeft Sony twee nieuwe Xperia-telefoons geintroduceerd. De Xperia S kwam ook veelvuldig terug in de presentatie in Barcelona. Met de Xperia P en de Xperia U heeft Sony voor ieder wat wils.

GSMinfo.nl @ Mobile World Congress 2012

De presentatie van het technologiebedrijf was kort, maar krachtig. In tegenstelling tot Huawei, was er bij de persconferentie na afloop geen tijd meer voor vragen. Wel introduceerde Sony twee toestellen die de Xperia NXT-lijn moeten vervolmaken, naast de Xperia S. We behandelen ze kort per toestel, en beginnen bij de Xperia P.

Sony Xperia S Xperia U Xperia P

Sony Xperia P; wat kan je ermee?

De Xperia P is duidelijk neergezet als middelste van de drie. Het scherm meet 4 inch en heeft 480 bij 800 pixels. De telefoon is met zijn 122 bij 60 mm ook niet al te groot. Het geheugen is wel groot met 16 GB, wat nog valt uit te breiden met nog eens 32 GB in de vorm van een MicroSD. De 1 GHz dual-core processor  zorgt ervoor dat alles vloeiend verloopt.

Sony heeft de telefoon uitgerust met een aantal van haar nieuwste snufjes. Zo beschikt de Xperia P over WhiteMagic, waar we eerder al over schreven. Daarnaast kan je gebruik maken van de Xperia Smart Tags, de Xperia P beschikt namelijk ook over Near Field Communication (NFC). De Smart Tags zijn vooral handig als je niet steeds je instellingen wil aanpassen als je thuis, op je werk of in de auto zit. Onderstaand filmpje illustreert mooi het gebruik van deze Smart Tags.

De Xperia U; compacte kracht

De Xperia U is het handzaamste model van de drie. Hij meet 112 bij 54 mm en beschikt desondanks over een groter scherm dan de Xperia P. Maar liefst 3.5 inch van de voorkant heeft Sony opgeofferd voor het heldere WhiteMagic-scherm. Een 1 GHz dual-core zorgt voor het rekenwerk en met de ingebouwde 5 megapixel camera maak je foto's en filmpjes. Omdat Sony zijn hele productgamma met elkaar probeert te laten communiceren is het kinderlijk eenvoudig om bijvoorbeeld je foto's naar je Sony TV te streamen of via je PlayStation te delen.

Wanneer de Xperia U precies uitkomt is nog niet bekend, maar Sony zegt dat het beide telefoons aan het eind van het tweede kwartaal wil uitbrengen.

Xperia S; het vlaggenschip

Hij was al aangekondigd op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, maar in Barcelona kwam hij ook weer voorbij. Duidelijk is nu dat de Xperia S het toptoestel uit de NXT-lijn is. Tijdens de presentatie in Barcelona werd ook duidelijk dat de Xperia S binnenkort al verkrijgbaar zal zijn.

Sony NXT Series Xperia S U P

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden