Vergelijk 3.413.998 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei kondigt Ascend D Quad aan

Door ,

In haar persconferentie op het Mobile World Congress in Barcelona heeft Huawei haar eerste telefoon met quad-core processor aangekondigd, de Ascend D Quad. Er komt ook een XL-versie die verder over dezelfde specificaties maar een grotere batterij beschikt.

GSMinfo Mobile Word Congress Barcelona 2012Huawei DiamondVoor de persconferentie al goed en wel was begonnen waren er al reclameborden gespot met de Huawei Ascend D Quad, vergezeld van de promotiezin 'The world's fastest smarthphone. It flies.' Dat leek ook de insteek van de persconferentie, waar Huawei met wolken en vliegende paarden de associatie met snelheid probeerden te maken. Ondanks de te vroeg geshowde poster had Huawei nog wel wat verrassingen in petto. We sommen ze op.

Huawei Ascend D Quad XL Carbon Black zwartHet binnenwerk

De D staat voor Diamond. Verder heeft Huawei de P (Platinum), G (Gold) en Y (Youth) series. De Quad staat voor de quad-core processor waarmee de telefoon is uitgerust. Deze is geklokt op 1.5 GHz en heeft een 64bits architectuur. Dat laatste was bij computers al gemeengoed, maar doet nu dus ook zijn intrede in mobiele telefoons. De camera waarmee de Ascend is uitgerust is vooral ontworpen om zo snel mogelijk plaatjes te schieten en beschikt over 8 megapixels. Aan kwaliteit hoef je dus niks in te boeten.

Het scherm is 4.5 inch groot en beschikt over een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Huawei claimt dat zelfs in direct zonlicht het scherm afdoende leesbaar moet zijn, dankzij de grote helderheid. Om dat allemaal te behapstukken is er een batterij van 1800 mAh gemonteerd. Voor de veeleisende gebruikers is er de Ascend D1 Quad XL, die beschikt over een grotere accu, met een capaciteit van maar liefst 2500 mAh.

Huawei Ascend D Quad XL Ceramic White witHet buitenwerk

Het uiterlijk van de Huawei is vooral strak en toegespitst op simpliciteit. Overbodige fratsen zijn hem vreemd, en de grootste ruimte is gereserveerd voor het 4.5 inch grote scherm. Rechtsboven aan de voorkant zit nog een kleine 1.3 megapixel camera om mee te videobellen. Aan de achterkant zit onderaan eenzelfde bobbel zoals we die bij veel Samsung-toestellen vinden. Daarin is ook de speaker verwerkt. Huawei brengt de Ascend uit in twee kleuren, zwart en wit. Huawei noemt dat Carbon Black en Ceramic White.

Wanneer verkrijgbaar?

Volgens Huawei moet de Ascend D Quad begin zomer, aan het eind van het tweede kwartaal uitkomen, samen met de Ascend D1. Ze zullen dan wereldwijd tegelijkertijd gelanceerd worden. Wij kunnen niet wachten tot we die zachte plof op de deurmat horen die een reviewexemplaar aankondigt. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden