Vergelijk 2.522.640 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG onthult Optimus 4X HD, quad-core Android

Door ,

Vannacht onthuld door LG: de LG Optimus 4X HD, het nieuwste vlaggenschip van het Koreaanse bedrijf. Het toestel zou voorzien zijn van een quad-core processor, bijzonder krachtig voor een smartphone.

De LG Optimus 4X HD is de definitieve naam voor een smartphone die al eerder uitlekte als de LG X3. De 4X HD kan gezien worden als de opvolger van de LG Optimus 2X Speed, en is waarschijnlijk LG's nieuwe vlaggenschip. Het toestel is voorzien van een zeer indrukwekkende 1,5 GHz quad-core processor, wat het de krachtigste Android-smartphone van het moment zou maken. Daarnaast beschikt de Optimus 4X HD over een vrij fors 4,7 inch LCD-touchscreen met een HD-resolutie van 720p.

LG Optimus 4X HD

Android 4.0

De Optimus 4X HD loopt op Android 4.0 Ice Cream Sandwich, de nieuwste versie van Google's mobiele besturingssysteem. Het toestel is slechts 9 mm dik, en is voorzien van een 8 megapixel camera achterop en een 1,3 megapixel camera voorop. De accu, een lithium-ion batterij van 2000 mAh, zou genoeg moeten zijn om de Optimus 4X HD lekker lang te kunnen gebruiken voordat je hem moet opladen.

Releasedatum onbekend

Eerder deze week onthulde LG ook al de Optimus 3D Max en de LG L3, L5 en L7. De toestellen zullen volgende week voor het eerst aan de pers getoond worden op het Mobile World Congress in Barcelona. Ook GSMinfo.nl is op die beurs aanwezig, en we hopen je dan ook spoedig meer te kunnen vertellen over LG's veelbelovende line-up voor de komende maanden. Wanneer de LG Optimus 4X HD precies in de winkel komt te liggen is vooralsnog onbekend.

Bron: Pocketnow

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden