Vergelijk 2.522.640 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC One X (Endeavor) met alleen een touchscreen?

Door , - 1 reactie

Alleen een touchscreen, behalve de aan- en uitknop en de volumeregeling. HTC wil met deze gewaagde zet het nieuwe besturingssysteem van Android (4.0 Ice Cream Sandwich) optimaal benutten. De overige specs liegen er verder niet om: Een quad-core processor, 8-megapixelcamera en 32 GB aan intern geheugen!

Het grootste gerucht dat nu de ronde gaat over hét nieuwe toestel van HTC, de HTC One X (ook wel bekend als de Endeavor), is dat het geen fysieke toetsen aan de voorzijde van het toestel zal hebben. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten, waar het toestel de bekende balk met 4 vaste knoppen (zoals nu op de foto onderaan nog staat) aan de onderkant zou hebben. HTC denkt de fysieke toetsen te kunnen vervangen met 'on-screen buttons' vanwege het nieuwste besturingssysteem van Android: 4.0 Ice Cream Sandwich.  Dit besturingssysteem moet het gebruiken van fysieke toesten helemaal kunnen vervangen, maar hoe dat precies in zijn werk zal gaan is vooralsnog alleen af te leiden uit het gebruik van de Galaxy NexusHTC Sense 4.0

De specificaties van de One X: Het beste van het beste

Behalve het ontbreken van de fysieke toetsen heeft de One X nog een aantal andere noemenswaardige specificaties. Zo zal het toestel maar 8.8mm dun zijn, en heeft het een Super LCD-2 HD beeldscherm met een schermgrootte van 4,7 inch. Het zal daarnaast één van de eerste toestellen met een Tegra 3 quad-core processor zijn en heeft 1GB aan werkgeheugen. Ook heeft het toestel een 8-megapixelcamera en een 1.3-megapixelcamera aan de voorkant. Het zal volledig ondersteund worden door Beats Audio, zodat over de geluidskwaliteit niet hoeft te worden getwijfeld. Al met al is dit een toestel van formaat, en als alle bovengenoemde specifacties daadwerkelijk in het toestel verwerkt zijn kan dit niet anders dan een toptoestel worden.

Geen MicroSD-slot en batterijzorgen?

HTC heeft besloten aan dit  toestel geen MicroSD-slot mee te geven. Dit zou mede kunnen komen door het grote interne geheugen dat het toestel al bevat: 32 GB. Daarnaast zou dit ook de stap naar Google Drive kunnen zijn, maar dat is nog niet met zekerheid te zeggen. Verdacht is het daarentegen zeker. Het toestel zal verder een MicroSIM-slot hebben. Het enige zorgenkindje is, zoals met bijna alle smartphones van dit moment, de batterij van de telefoon. Gezien de quad-core processor moet de One X over een uitstekende batterij beschikken wil je dit toestel van 's ochtends tot 's avonds optimaal kunnen gebruiken. Maar aangezien HTC zoveel goede functies in één toestel heeft gebracht, zal het vast ook over dit aspect van de telefoon hebben nagedacht.

 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden