Vergelijk 2.522.640 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia 803 duikt op; laatste Symbian-telefoon?

Door ,

Nokia zou klaar zijn om afscheid te nemen van het eigen Symbian OS. De Nokia 803, een smartphone met supercamera, zou het laatste toestel zijn met Symbian.

Uitgelekte foto Nokia 803De Nokia 803 (volgens sommige geruchten de Nokia 801) moet de opvolger worden van de Nokia N8, een Symbian-smartphone met een legendarisch goede camera. De 803 wordt waarschijnlijk het allerlaatste toestel met Symbian; op smartphonegebied gaat Nokia in de toekomst focussen op Windows Phone.

Net als zijn voorganger wordt de Nokia 803 een toestel met uitzonderlijke camera. De 803 zou beschikken over een 12 megapixel camera met dubbele LED-flits, en zou video's kunnen opnemen met een HD-resolutie van 1080p. Ook zou de 803 een voor smartphonebegrippen fantastische camerasensor hebben.

4 inch touchscreen, unibody design

Verder zou de Nokia 803 over een 4 inch ClearBack AMOLED-touchscreen beschikken, met een resolutie van 360 x 640 pixels. De 803 heeft waarschijnlijk een 1,4 GHz processor en 512 MB aan RAM-geheugen. Het design van de 803 zou vergelijkbaar zijn met de vorig jaar verschenen Nokia Lumia 800; ook de 803 zou namelijk een unibody design hebben waarbij het scherm naadloos overgaat in de rest van het toestel.

Onthulling eind februari?

Als de geruchten over de Nokia 803/801 kloppen wordt het toestel waarschijnlijk dit voorjaar uitgebracht, met een onthulling eind deze maand op Mobile World Congress in Barcelona. GSMinfo.nl is aanwezig op dat evenement, en we hopen je dan meer nieuws te kunnen brengen over de Nokia 803.

Bron: PhoneArena

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden