Vergelijk 3.207.506 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Details HTC Sense 4.0 lekken uit: Dropbox, Guest Mode en meer

Door ,

Volgende maand onthult HTC de nieuwste generatie van zijn Android-toestellen. Dat zal vergezeld gaan van een nieuwe versie van de eigen Sense UI. Versie 4.0 brengt flink wat verbeteringen en vernieuwingen met zich mee.

HTC logoHTC Sense is de eigen interface die telecomfabrikant HTC stopt in al zijn Android-toestellen. Een toestel zoals bijvoorbeeld de vorig jaar verschenen HTC Sensation loopt op Android 2.3 Gingerbread, maar is daarnaast ook nog eens voorzien van HTC's Sense UI. Pocketnow zegt de eerste details te hebben van HTC Sense 4.0, de versie van Sense die HTC waarschijnlijk eind volgende maand zal onthullen op het Mobile World Congress in Barcelona. Sense 4.0 brengt een flink aantal verbeteringen met zich mee, aldus Pocketnow..

Landschap-oriëntatie toegevoegd

Zo zou volgens Pocketnow onder andere de interface van Sense in versie 4.0 een stuk versimpeld zijn. Er zijn minder grafische elementen in beeld tegelijk, waardoor je minder gauw verdwaald raakt in de menu's van je HTC-toestel.Ook wordt landschap-orientatie van je HTC eindelijk ondersteund. Draai je HTC-smartphone een kwartslag vanuit de portretpositie, en de menu's draaien mee. De knoppen onder het touchscreen worden behouden: hoewel het in Android 4.0 mogelijk is die op het scherm te tonen, kiest HTC nog steeds voor fysieke knoppen.

Nieuwe mail-app

HTC Sense logoOok de mail-applicatie zou een flinke make-over hebben gekregen. HTC Sense 4.0 zou de beste mail-interface hebben van alle smartphone-besturingssystemen. De interface zou er strak en simpel uitzien, en het makkelijk maken om je mail te sorteren en organiseren. Ook heb je in een enkele oogopslag een goed overzicht welke mails in je inbox nog behandeld moeten worden.

Task Switcher, Reader en Guest Mode.

Daarnaast zijn er nog een flinke trits kleine toevoegen: een task switcher is toegevoegd, waarmee je in een 3D-omgeving tussen applicaties kunt wisselen. Ook kun je nu nog meer doen vanuit het lockscreen van Sense. Een 'Reader' in de browser is toegevoegd, zodat je artikelen op internet kunt opslaan en later offline kunt lezen. Nieuw is ook een 'Guest Mode': als je vrienden hebt die soms je telefoon even willen lenen, kun je instellen welke applicaties ze wel of niet willen openen.

Gratis 50 GB opslagruimte bij Dropbox

Maar er is meer: alle bezitters van een HTC-toestel krijgen 50 GB gratis opslagruimte bij Dropbox, een online dienst waar je gemakkelijk en snel foto's, documenten, muziek en andere bestanden kunt opslaan en delen met vrienden. Er zal verdere integratie plaatsvinden van Beats Audio, wat de geluidskwaliteit van HTC-toestellen moet verbeteren en Beats beschikbaar maakt voor andere apps. Tot slot maakt de camera app nu automatisch vijf foto's. Je smartphone kijkt dan wat de beste foto is en bewaart die, zodat je niet per ongeluk zit met een foto die je nam terwijl net je ogen dicht waren.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden