Vergelijk 2.509.834 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

ZTE betaalt Microsoft 20 euro per Windows Phone 7 toestel

Door ,

Voor het eerst hebben we een definitieve bron hoeveel het gebruik van Windows Phone 7 smartphonehouders precies kost: het Chinese ZTE zegt Microsoft zo'n 20 euro te moeten betalen per verkocht toestel.

Windows Phone logoDe Chinese smartphoneproducent ZTE zegt dat het Microsoft zo'n 27 dollar (ongeveer 20 euro) moet betalen voor ieder Windows Phone 7 toestel dat het verkoopt. ZTE maakt onder andere de ZTE Tania, een voordelige doch krachtige Windows Phone 7-telefoon. De kosten zijn voor het gebruik van Microsoft's mobiele besturingssysteem. Dat bedrag is opvallend, want volgens eerdere berichten zouden grotere smartphone-producenten als Samsung en HTC slechts 10 tot 15 dollar betalen.

Gebruik Android gratis

Het hoge bedrag voor de Windows Phone 7-licentie verklaar wellicht waarom het aanbod van smartphones met Microsoft's besturingssysteem nog zo beperkt is. Ter vergelijking: voor het gebruik van Android hoeven producenten niets te betalen aan Google. De zoekgigant verdient alleen geld aan het besturingssysteem door gebruikers die in Android gebruikmaken van Google om te zoeken. Door het gebrek aan licentiekosten is Android een stuk aantrekkelijker voor kleine smartphone-producenten zoals bijvoorbeeld ZTE. Het Chinese bedrijf bracht al eerder Android-toestellen als de ZTE Skate en de ZTE Blade uit.

Bron: TrustedReviews

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden