Vergelijk 2.698.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android M Developer Preview 2 nu beschikbaar voor Nexus 6 en 5

Nieuws Android M Developer Preview 2 nu beschikbaar voor Nexus 6 en 5
Door ,

Google heeft een nieuwe voorlopige versie van Android M beschikbaar gemaakt. De update brengt verschillende kleine en minder kleine verbeteringen met zich mee.

De nieuwe Android M Developer Preview 2 is beschikbaar voor de Nexus 6, de Nexus 5 en de Nexus 9. Je kunt factory images van de update downloaden via Google's site en de software vervolgens zelf op je Nexus flashen; instructies daarvoor vind je hier. Loopt je toestel nu al op de vorige versie van Android M Developer Preview, dan kun je ook nog een paar dagen wachten. In de loop van komende week zul je via de Nexus zelf direct kunnen updaten.

Android M release

De tweede versie van de Android M Developer Preview komt iets later dan gepland. Eerder gaf Google nog aan dat de nieuwe update eind juni al beschikbaar zou zijn, maar om onbekende redenen had Google wat meer tijd nodig. De volgende Preview zou gepland staan voor eind juli, maar schuift nu mogelijk ook enkele weken door. De definitieve Android M release staat gepland voor dit najaar, waarschijnlijk september of oktober.

Android M werd eind mei gepresenteerd door Google, en biedt veel langverwachte verbeteringen. Zo kunnen gebruikers nu individuele permissies geven per app, zodat je zelf bepaalt wat voor informatie ontwikkelaars allemaal mogen inzien. Ook zou het accuduur op stand-by sterk verminderd zijn. In de nieuwe Developer Preview zijn veel verbeteringen gemaakt die de beta stabieler moeten maken, maar er zijn ook enkele nieuwe features gespot. Zo is het nu mogelijk het batterijpercentage te tonen in de statusbalk. Andere fabrikanten boden die optie al langer, maar het is voor het eerst dat Google het als optie biedt in 'stock Android'

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden