Vergelijk 2.589.882 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung Galaxy S kan Android 4.0 niet aan'

Door ,

Ben je een bezitter van een Samsung Galaxy S en zat je te hopen op een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich? Helaas, volgens Samsung past de update in combinatie met TouchWiz niet op je smartphone.

Android Ice Cream Sandwich logoDe Samsung Galaxy S zal geen Android 4.0 Ice Cream Sandwich-update krijgen, zo meldt SamsungTomorrow. Volgens het Koreaanse bedrijf beschikt de Galaxy S niet over genoeg RAM en ROM om zowel Android 4.0 als TouchWiz aan te kunnen. TouchWiz is Samsung's eigen versie van de Android UI en biedt enkele extra functies. Het zou bovenop Android 4.0 komen te liggen.

Wel update voor Nexus S

Het nieuws is opvallend te noemen, want Samsung's eigen Nexus S krijgt wél een Android 4.0 update. Dat  toestel beschikt over vergelijkbare specificaties, maar heeft geen TouchWiz en kan de update dus wel aan. De Galaxy S updaten en dan maar TouchWiz weglaten is volgens Samsung geen optie, aangezien TouchWiz aanwezig is om de gebruikservaring te verbeteren en dus volgens Samsung essentieel is.

Ook geen update voor Galaxy Tab

Tegelijkertijd maakte Samsung bekend dat ook de 7 inch versie van de Galaxy Tab geen Android 4.0-update zal ontvangen. Ook dat tablet zou over niet genoeg ROM en RAM beschikken om zowel TouchWiz als Ice Cream Sandwich aan te kunnen. Mocht je een Samsung-smartphone met Android 4.0 update willen aanschaffen, ga dan voor de Galaxy S II en Galaxy Note. Beide toestellen ontvangen begin 2012 de update.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden