Vergelijk 2.416.886 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android 4.0 nu beschikbaar voor Samsung Nexus S

Door , - 1 reactie

Ook bezitters van een Nexus S kunnen vanaf nu aan de slag met Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Het Samsung/Google-toestel ontving vandaag een update naar de nieuwste versie van Android.

Goed nieuws voor bezitters van een Samsung Google Nexus S: de uitrol van Android 4.0 Ice Cream Sandwich voor dit toestel is begonnen. De update wordt volgens Google de komende maand wereldwijd uitgerold. Als je een beetje geluk hebt is hij al direct voor je beschikbaar. De update wordt over-the-air (OTA) beschikbaar gesteld, wat betekent dat je hem via je Nexus S zelf kunt downloaden. We raden je aan dat via WiFi te doen in plaats van via 3G, om te voorkomen dat je een flinke hoeveelheid data verbruikt bij het downloaden van de update.

Nieuw in Android 4.0

Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de nieuwste versie van Google's mobiele besturingssysteem, en brengt een flink aantal verbeteringen en nieuwe features met zich mee. Zo heeft Google de interface van Android een nieuw laagje verf gegeven, en net wat gebruiksvriendelijker gemaakt. Nieuwe features zijn onder andere 'Face Unlock', de mogelijkheid om makkelijker screenshots te maken, inzicht in welke apps het meeste data verbruiken, en een panorama-functie in de foto-app.

Eerste update naar Android 4.0

De Nexus S is de eerste smartphone die een complete update naar Android 4.0 ontvangt. Voor de Huawei Honor en verschillende Sony Ericsson-toestellen verscheen eerder deze week al een voorlopige versie van een 4.0-update, maar die updates missen nog enkele features. Mocht je een smartphone willen die helemaal is toegespitst op Ice Cream Sandwich, ga dan voor de Galaxy Nexus. Dit toestel is een samenwerking tussen Google en Samsung en ligt sinds een week in de winkels.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden