Vergelijk 3.413.998 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Symbian Belle update voor Nokia-toestellen pas in 2012

Door ,

Bezitters van de Nokia E6, E7, C7, X7, N8, 500 en C6-01 zullen nog iets langer moeten wachten op de update naar Symbian Belle. Deze zal helaas pas in 2012 verschijnen, zo maakte Nokia vandaag bekend.

Alle Nokia-toestellen die op Symbian Anna lopen, Nokia's eigen besturingssysteem, krijgen in de nabije toekomst een update naar Symbian Belle. Oorspronkelijk zou die update nog dit jaar verschijnen, maar in een tweet van Nokia UK maakte het Finse bedrijf bekend dat die update is uitgesteld naar 2012. Een precieze datum in 2012 is vooralsnog onbekend. De volgende toestellen zullen de gratis update ergens volgend jaar kunnen downloaden:

Nieuw in Symbian Belle

Symbian Belle brengt een groot aantal vernieuwingen en verbeteringen voor het besturingssysteem met zich mee. Zo wordt het aantal startschermen verhoogd van drie naar zes. Ook is er een notificatiebalk toegevoegd, een functie die besturingssystemen als Android en iOS al een tijdje hebben. Daarnaast zou de snelheid  van de browser flink zijn geoptimaliseerd. Tot slot worden er enkele live widgets en ondersteuning voor NFC toegevoegd.

Mocht je toch nu al aan de slag willen met de nieuwste versie van Symbian, dan zijn er enkele Nokia-toestellen die nu al op Symbian Belle lopen: onder andere de Nokia 700 en Nokia 701.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden