Vergelijk 3.409.279 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Panasonic brengt waterdichte Android-smartphone naar Europa

Door ,

Begin 2012 brengt Panasonic zijn eerste smartphone uit in Europa. Het vooralsnog naamloze Android-toestel beschikt over een NFC-chip en is waterdicht.

Panasonic Android smartphoneVorige maand dook het gerucht op dat de mobiele divisie van Panasonic wil uitbreiden naar Europa, en vandaag werd dat bevestigd door Panasonic zelf, met de onthulling van het eerste toestel dat hier uitgebracht zal worden. Het gaat om een vooralsnog naamloze Android-smartphone die waterdicht is en vanaf maart 2012 in Europa verkocht zal worden.

NFC-chip en 4,3 inch touchscreen

Het naamloze toestel heeft een 4,3 inch OLED-touchscreen met qHD-resolutie, en is erg dun. Ook zit er een NFC-chip in, zodat je in de toekomst kunt betalen met je mobieltje. De Panasonic is stof- en waterdicht. Verdere details heeft het bedrijf nog niet vrijgegeven.

Ook in Nederland?

Het is nog onbekend in welke Europese landen Panasonic deze nieuwe smartphone gaat uitbrengen. Panasonic Nederland zegt nog niet te weten wat de plannen zijn voor ons land. Gezien de release van het toestel in maart worden waarschijnlijk meer details vrijgegeven op het Mobile World Congress in Barcelona, eind februari. De kans is groot dat we daar de naam en releaseplannen voor het toestel te horen krijgen. Nog even afwachten, dus!

Panasonic Android

Panasonic hoopt in 2016 al 9 miljoen smartphones per jaar te kunnen kopen, en het vandaag onthulde toestel is het eerste model in een hele reeks smartphones die het bedrijf de komende tijd gaat onthullen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden