Vergelijk 3.385.701 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC werkt met Facebook aan smartphone

Door ,

HTC en Facebook zouden samen werken aan een smartphone die loopt op een aangepaste versie van Android. Het toestel heeft de codenaam ´Buffy´, en leunt zwaar op HTML5.

Na een lange periode van geruchten komt er vandaag nieuws naar buiten dat HTC en Facebook samen aan een smartphone werken, zo meldt AllThingsD. Het toestel draagt de codenaam ´Buffy´, en is vernoemd naar de hoofdrolspeelster uit de populaire TV-serie Buffy the Vampire Slayer. Buffy loopt op een aangepaste versie van Android.

Buffy, van HTC & Facebook

Facebook koos HTC

Volgens AllThingsD heeft Facebook pas vrij recent gekozen voor een samenwerking met HTC; zo zou onder andere ook Samsung zijn overwogen. HTC heeft ervaring met het zelf maken van 'Facebook-phones': eerder dit jaar bracht het zowel de HTC ChaCha als de HTC Salsa uit. Waar die telefoons zelfstandig werden ontwikkeld, is er voor de Buffy een intense samenwerking tussen Facebook en HTC.

Focus op HTML5

Facebook ziet zijn toekomst liggen bij de mobiele markt, en hoopt met een eigen toestel duidelijk te maken waar de populaire social networking-site in de toekomst heengaat. Zo zou de Buffy hevig gebruikmaken van HTML5, de nieuwe versie van HTML die veel ondersteuning biedt voor multimedia. Op de Buffy wil Facebook naast de mobiele versie van zijn site namelijk ook veel eigen (HTML5-)apps kunnen aanbieden.

'Nog ruim een jaar wachten'

Omdat de twee bedrijven pas sinds kort samenwerken kan het nog wel even duren voordat de Buffy in de winkels ligt. AllThingsD rekent op een ontwikkeltijd van twaalf tot achttien maanden, dus we zien deze smartphone op z'n vroegst pas eind 2012 in de winkels liggen. Nog even geduld dus!

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden