Vergelijk 2.030.671 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC Edge in ontwikkeling: smartphone met quad-core processor

Door ,

Begin volgend jaar introduceert HTC waarschijnlijk de HTC, één van de eerste smartphones met en quad-core processor. Daarnaast heeft de Edge een 4,7 inch scherm en 32GB aan geheugen.

In 2012 introduceert HTC een nieuw vlaggenschip-toestel met de naam HTC Edge, zo meldt Pocketnow. De Edge moet één van de de eerste smartphones worden met een quad-core processor, zo niet dé eerste. Het toestel beschikt namelijk over vier processors van ieder 1,5 GHz. Gecombineerd met de 1GB aan RAM die de Edge heeft moet het toestel dus erg krachtig uitpakken.

HTC Edge

Ook op andere gebieden weet de HTC Edge indrukwekkend te zijn. Een overzichtje van de specs:

  • 4,7 inch scherm met 720p HD-resolutie
  • 8 megapixel camera met 28 millimeter f/2.2 lens
  • 32GB aan opslagruimte
  • HTC Sense 4.0 met HTC Listen, Read, Watch en Play

Android 4.0?

Opvallend aan bovenstaande uitgelekte foto van de HTC Edge is de aanwezigheid van de vier bekende Android-knoppen onder het scherm. Vanaf Android 4.0 Ice Cream Sandwich zitten die toestel ingebakken in de software, waardoor onduidelijk is of de Edge wel op deze nieuwste versie van Android zal lopen. Mogelijk loopt de Edge nog op Android 2.3 Gingerbread, al kan het ook zo zijn dat we te maken hebben met een wat oudere foto van het ontwerp.

Onthulling begin 2012

Volgens Pocketnow wordt de HTC Edge waarschijnlijk begin volgend jaar onthuld op het Mobile World Congress. Dat vindt ieder jaar in februari plaats in Barcelona. De Edge zou vervolgens ergens in de eerste helft van 2012 te koop moeten zijn.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden