Vergelijk 2.512.614 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android 2.3.4 nu beschikbaar voor Sony Ericsson Xperia-toestellen

Door ,

Een update naar Android 2.3.4 is binnenkort beschikbaar voor elf verschillende toestellen van Sony Ericsson. Nieuw in de update zijn onder andere video chat en een panorama-functie.

Android logoElf toestellen van Sony Ericsson kunnen binnenkort een update naar Android 2.3.4 verwachten. De update zat er al een tijdje aan te komen, maar wordt volgens het Sony Ericsson Productblog op dit moment wereldwijd uitgerold. In ieder geval alle toestellen die unlocked zijn kunnen er snel mee aan de slag; mocht je vastzitten aan een bepaalde provider dan hangt het mogelijk van die provider af wanneer je Sony Ericsson-smartphone een update krijgt. De update is beschikbaar voor de volgende toestellen:

Video chat, panorama's en meer

De update naar Android 2.3.4 Gingerbread brengt een groot aantal nieuwe functies met zich mee. Zo is het voor toestellen met een frontcamera nu mogelijk om te videochatten met Google Talk. Ook zijn er enkele bugfixes en snelheidsverbeteringen doorgevoerd. Daarnaast heeft Sony er nog enkele eigen updates in gestopt: het is nu bijvoorbeeld nog makkelijker om met Facebook inside Xperia te liken, sharen en ontdekken waar je vrienden mee bezig zijn. Je kunt nu bijvoorbeeld ook apps die je regelmatig gebruik 'liken' en delen met vrienden.

De camerafuncties zijn uitgebreid: zo is er nu een '3D Sweep Panorama'-functie, die het mogelijk maakt om panoramafoto's met je Xperia  te maken. Ook is er een optie voor 16x video zoom. Screen captures zijn ook toegevoegd: je kunt vastleggen wat je op het scherm van je Xperia ziet, en die foto vervolgens makkelijk doorsturen.

Tot slot kun je vanaf nu USB-apparten op je Xperia aan te sluiten. Of het nou een toetsenbord, muis, of gamecontroller is, als je ze aansluit op je Sony Ericsson LiveDock kun je er vervolgens je smartphone mee besturen. Ook kun je je Xperia via een HDMI-kabel op je TV aansluiten zodat je je mobiele apps op een groter scherm kunt gebruiken.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich logoAndroid 4.0 in 2012

Voorlopig houdt Sony Ericsson nog niet op met het updaten van zijn toestellen. Deze week maakte het bedrijf bekend dat alle Xperia-toestellen van het afgelopen jaar in 2012 een update zullen krijgen naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Wanneer deze update precies uitgebracht zal worden is nog onbekend, maar vermoedelijk gebeurt dit in het eerste kwartaal van volgend jaar.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden