Vergelijk 2.379.294 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Ericsson maakt vanaf 2012 enkel smartphones

Door ,

Vanaf volgend jaar zal Sony Ericsson alleen nog maar smartphones produceren, zo maakte het bedrijf vandaag bekend op een presentatie van zijn kwartaalcijfers.

Sony Ericsson logoSony Ericsson heeft het afgelopen kwartaal 9,5 miljoen mobiele telefoons verscheept, zo maakte het bedrijf vandaag bekend op een presentatie van de kwartaalcijfers juli-september 2011. Dat zijn er er 1,9 miljoen meer dan vorig kwartaal, maar bijna een miljoen minder dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het bedrijf zegt dat het nu 80% van zijn omzet haalt uit de verkoop van smartphones.

Enkel smartphones vanaf 2012

Daarom heeft Sony Ericsson besloten in de toekomst enkel nog smartphones te produceren. Vanaf 2012 zullen er geen 'dumbphones' van de lopende band meer afrollen bij het bedrijf, aldus Bert Nordberg, CEO van Sony Ericsson. Ondertussen heeft men al zo'n 22 miljoen toestellen Android-toestellen verscheept, waar dus alle Xperia-toestellen zoals de Xperia Neo en de Xperia Arc S onder vallen.

'Geen commentaar' op einde partnerschap

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Sony van plan is Ericsson uit te kopen. Sony zou zelfstandig verder willen gaan zodat het zijn eigen diensten beter kan integreren in smartphones. Sony Ericsson wilde tijdens de presentatie geen commentaar geven op die beweringen van het Wall Street Journal.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden