Vergelijk 2.506.135 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung past Galaxy aan na verkoopverbod

Door ,

Apple kreeg in augustus de rechtbank zover gekregen om verkoop van de Samsung Galaxy S, Galaxy S II, en Galaxy Ace verboden te krijgen in Nederland, maar door enkele aanpassingen zal Samsung de toestellen gewoon mogen blijven verkopen.

In augustus verloor Samsung een rechtszaak tegen Apple, wat zou gaan leiden tot een verkoopverbod van drie van Samsung's populairste toestellen: de Galaxy S, Galaxy S II, en de Galaxy Ace. Samsung zou met deze drie toestellen inbreuk maken op één van Apple's patenten: de wijze waarop er door foto's gescrolled wordt in een foto-app. Het verkoopverbod zou ingaan per 13 oktober 2011; morgen dus.

Voorbeeld Samsung's scrollwijze op Galaxy smartphones

Vandaag maakte Samsung echter bekend dat het achter de schermen druk heeft gewerkt aan een oplossing. Het Koreaanse bedrijf spreekt van nieuwe modellen die gemaakt zijn met 'alternatieve technologie', wat er waarschijnlijk op neerkomt dat er aanpassingen gemaakt zijn aan de foto-applicatie. Deze zou daardoor niet langer inbreuk maken op Apple's patenten. De aanpassingen zouden vanaf nu te vinden moeten zijn op alle nieuw-verkochte exemplaren van bovengenoemde toestellen, waardoor Samsung handig het verkoopverbod weet te omzeilen.

Verkoopverbod iPhone 4S in Frankrijk

Samsung en Apple zitten elkaar al geruimte tijd dwars: volgens Apple maken Samsung's smartphones inbreuk op Apple's patenten, terwijl Samsung het tegenovergestelde beweert. Wereldwijd lopen er daardoor een flink aantal rechtszaken die verkoop van de Galaxy's of iPhones proberen te dwarsbomen. Onlangs nog maakte Samsung bekend dat het een verkoopverbod op de iPhone 4S in Frankrijk heeft aangevraagd. Deze kleine aanpassing door Samsung zal waarschijnlijk niet het laatste nieuws zijn dat we over de strijd tussen deze twee rivalen horen.

[Bron: SammyHub]

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden