Vergelijk 3.409.279 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple lanceert iOS 5 op 12 oktober

Door ,

Je zult zeer binnenkort al aan de slag kunnen met iOS 5: vanaf 12 oktober zal de nieuwste versie van Apple's mobiele besturingssysteem beschikbaar zijn met nieuwe functies als het Notification Center, iMessage en iCloud.

iOS 5 logoiOS 5, de nieuwste versie van Apple's mobiele besturingssysteem, zal vanaf 12 oktober beschikbaar zijn, zo maakte het bedrijf zojuist bekend tijdens een iPhone-persconferentie op de Apple-campus. Vanaf die datum zul je iOS 5 binnen kunnen halen via iTunes, om het vervolgens te installeren op je Apple-apparaat. Ook zal het voor eerst mogelijk zijn om je iPhone 'over the air' te updaten: dan kun je zonder PC, maar mét verbinding met het internet, toch updaten naar iOS 5.

Notification Center, iMessage, méér

iOS 5 brengt een groot aantal nieuwe functies met zich mee. Zo is er nu een Notification Center, dat niet alleen het weer ongelezen mailtjes en SMSjes toont, maar ook meldingen van apps. Niet langer verschijnen je notifications pontificaal op je scherm terwijl je eigenlijk ergens anders mee bezig bent. Met iOS 5 lost Apple dat beter op: stuurt een app je een nieuwe melding, dan komt die automatisch terecht in het Notification Center. Dat open je gemakkelijk door te swipen langs de bovenkant van het iPhone-scherm. Zie ook artikel over alle nieuwe features in iOS5, voor meer informatie over iMessage, Safari Reader, en uitgebreide Twitter-integratie.

Op de persconferentie had Apple flink veel tijd uitgetrokken voor iOS 5, maar er werd eigenlijk niets nieuws getoond. Men somde voornamelijk op wat we in juni al zagen bij de onthulling van het nieuwe besturingssysteem, met een enkele nieuwe app: Cards. Met Cards is het mogelijk om je eigen kaarten te ontwerpen en te versturen naar vrienden of familie. En dan hebben we het niet over digitaal verzenden, maar via de post. De échte, fysieke brievenbus post, dus. De app is gratis, een kaart verzenden kost je wel geld.

Over-the-air of via iTunes

De nieuwe versie van iOS zal te downloaden zijn voor een flink aantal verschillende Apple-apparaten: de software zal werken met de iPhone 3GS, iPhone 4, iPad, iPad 2, en de twee meest recente generaties van de iPod Touch. Overigens moet wel opgemerkt worden dat mogelijk niet alle functies beschikbaar zijn voor alle toestellen. Mocht je dus een feature missen, dan helaas pindakaas: Apple heeft besloten dat jouw apparaat nét niet alles aankan.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden