Vergelijk 3.044.840 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Groot lek in nieuwe Android-smartphones van HTC

Door ,

Nieuwe Android-smartphones van HTC blijken zo lek als een mandje te zijn, door eigen software van HTC. Deze software slaat persoonlijke gegevens op en is blijkbaar heel makkelijk te hacken.

Update 4 oktober 2011: HTC heeft inmiddels toegegeven dat het lek bestaat én dat er een oplossing gaat komen. De Taiwanese fabrikant zal zo snel mogelijk een patch lanceren die het probleem moet verhelpen. De gehele verklaring van HTC vind je op Engadget.

Elke willekeurige applicatie die verbinding met internet kan maken, heeft toegang tot je persoonlijk gegevens. Onder persoonlijke gegevens verstaan we mailadressen, telefoonnummers, sms-historie, locatiegegevens etc. HTC heeft de software zelf op de Android-toestellen gezet, waarschijnlijk om gebruikers met problemen zo op afstand te kunnen helpen. In werkelijkheid is van helpen zo echter geen sprake. De deuren staan wagenwijd open.

AndroidPolice is achter dit probleem gekomen, door via een zelfgeschreven app toegang te vragen tot verschillende HTC-smartphones. Zo had men toegang tot een schat aan persoonlijke gegevens. Kwaadwillende hackers zouden dit kunnen gebruiken om je hele telefoon over te nemen en er misbruik van te maken.

Volgens AndroidPolice gaat het alleen om nieuwe toestellen van HTC. De site noemt zelf de HTC EVO 3D en de Amerikaanse HTC EVO 4G en HTC Thunderbolt, maar ook de HTC Sensation zou zomaar tot de slachtoffers kunnen behoren. Eigenaren van oudere toestellen hoeven zich geen zorgen te maken. HTC heeft nog niet officieel gereageerd, maar volgens AndroidPolice beraadt de Taiwanese fabrikant zich over de kwestie.

Bron: AndroidPolice

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden