Vergelijk 3.349.472 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Omnia W officieel aangekondigd!

Door ,

De Samsung Omnia W is gepresenteerd aan het grote publiek. Het is een multimedia phone bij uitstek en het tweede Windows Phone toestel dat Samsung in Nederland aflevert.

De Samsung Omnia W is officieel. Het heeft een tijd geduurd voordat de Koreanen met een opvolger van de Omnia 7 kwamen, maar nu is het dan zover. Het toestel wordt gepresenteerd als social media phone en draait op het nieuwe Windows Phone Mango. Dit is de versie die volledige Nederlandse taalondersteuning biedt. Andere specs zijn:

  • 1,4 GHz processor 
  • 512MB (RAM) en 8GB intern geheugen
  • 3,7" Super AMOLED (800 x 480)
  • 5MP camera
  • Internet Explorer 9 en Bing zoekmachine


Samsung Omnia W

Er zijn zo'n zes Microsoft apps op het toestel voorgeïnstalleerd, de zogenaamde Hubs. Zo heb je de People Hub die de integratie van sociale media verzorgt. Verder heb je de beschikking over One Note, wat als Office Hub dient voor de opslag van bijvoorbeeld zakelijke (video)memo's. Het Hub-pakket wordt aangevuld met de Picture, Music & Video, Marketplace (appstore) en Game Hub. Gamen kan dankzij de medewerking van Microsoft Zune met Xbox live-ervaring. 

Content opslaan, maken en delen

De Samsung Omnia W is een toestel dat informatie opspoort, opslaat en bovendien de mogelijkheid biedt om eigen gemaakte content te delen of mooi weer te geven. Het is niet overdreven het een echte 'multimedia phone' te noemen. Het lijkt erop dat Samsung het toestel toch relatief betaalbaar wil houden. Het beeldscherm is namelijk Super AMOLED en niet Super AMOLED+ zoals op de Galaxy S II. Ook beschikt het niet over een dual-core processor. De adviesprijs ligt rond de €449, maar ervaring leert ons dat naar verloop van tijd deze prijs wel gaat zakken. 

Update:

Inmiddels is er meer bekend over het chipset waar de Omnia W gebruik van zal gaan maken. Het betreft een Qualcomm Snapdragon S2 MSM8255 chipset welke opgebouwd is uit een 1Ghz single core Scorpion CPU een Adreno 205 GPU en een Dual Channel 333 Mhz geheugen controller. Verder ondersteunt het chipset de gebruikelijke verbindingsmogelijkheden waaronder ook HSPA+ welke mobiele internetsnelheden tot 14.4Mbps ondersteunt. Het is een populair chipset dat in een groot aantal populaire toestellen te vinden is, waaronder de HTC Desire HD, Sony Ericsson Xperia Play en de Sony Ericsson Xperia Pro die in oktober verwacht wordt.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden