Vergelijk 3.579.278 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG kondigt LG Optimus Q2 met QWERTY-toetsenbord aan

Door ,

LG heeft de LG Optimus Q2, een krachtig toestel met een fysiek QWERTY-toetsenbord, officieel aangekondigd. Het toestel verschijnt vooralsnog alleen in thuisland Zuid-Korea.

Een paar dagen geleden dook de LG LU6200, met een HD-scherm en dual-core processor, al op, met de vermelding dat het toestel voorlopig alleen in Zuid-Korea wordt uitgebracht. Vandaag heeft LG wederom een smartphone, de LG Optimus Q2, aangekondigd die in eerste instantie slechts voor het thuisland is bedoeld.

Optimus Q2

De LG Optimus Q2 zien we niet voor het eerst, maar de naam wel. Twee geleden verscheen het toestel namelijk in een Koreaanse advertentie, toen nog als Optimus Note. Doordat ook Samsung nu een toestel heeft aangekondigd met die naam, de Samsung Galaxy Note, lijkt LG genoodzaakt te kiezen voor een andere naam. Geen 'note-geval' voor de Koreanen en hier zijn ze dan met de Optimus Q2: een toestel dat in eerste instantie vooral opvalt door zijn fysieke toetsenbord. Maar de Q2 is meer dan dat.

Het is namelijk, eigenlijk als de eerder genoemde LG LU6200, een van de krachtigste toestellen op de markt. De processor biedt namelijk een kloksnelheid van 1.2 GHz en beschikt over twee kernen (dual-core): zo is de processor sneller en krachtiger dan een eenkernige CPU, maar ook zuiniger voor de batterij. Het 4 inch scherm is voorzien van dezelfde IPS-techniek als de LG LU6200: deze zou minimaal gelijkwaardig moeten zijn aan de Super AMOLED-schermen van Samsung. Het besturingssysteem is Android 2.3 Gingerbread en verder zijn er standaareigenschappen, als een 5 megapixel camera, een VGA front-camera en WiFi Direct.

Of de LG Optimus Q2 ook buiten Zuid-Korea zal worden uitgebracht, valt betwijfelen. Het is namelijk de opvolger van de LG Optimus Q, een toestel dat vorig jaar ook alleen in het thuisland werd verkocht.

LG Optimus Q2

Bron: Engadget

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden