Vergelijk 3.579.278 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung Galaxy S3 wordt quad core, krijgt Android 4.0'

Door ,

De eerste geruchten rondom Samsung's nieuwe vlaggenschip, de Samsung Galaxy S III, zijn opgedoken. Als ze kloppen hebben we te maken met een zeer, zeer indrukwekkende smartphone.

Samsung logoOnder de indruk van de Samsung Galaxy S II? Volgens GSMArena wordt de Samsung Galaxy S III nog een stuk indrukwekkender. Samsung's nieuwe vlaggenschip wordt waarschijnlijk in februari 2012 gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona, en als onderstaande specs kloppen kunnen wij alvast niet wachten.

Bronnen beweren namelijk dat de Galaxy S3 een 2.0 GHz quad-core CPU zou hebben, met 1,5 GB aan RAM-geheugen. Ter vergelijking: de beste smartphones van dit moment moeten het meestal doen met 'slechts' een dual-core CPU en een enkele GB aan RAM. Daar gaat de S III dus flink overheen. Ook zou er 32 GB aan interne opslagruimte zijn, eventueel uitbreidbaar met je eigen microSD-kaarten. Het scherm zou een Super AMOLED III-touchscreen zijn van 4,65 inch, met een resolutie van 1024x1280. Daarmee zou de nieuwe Galaxy S meer pixels hebben dan bijvoorbeeld het vaak-geroemde retina display van de iPhone 4.

Android 4.0 en TouchWiz 5

Android 4.0 Ice Cream SandwichMaar daar houden de indrukwekkende specs nog niet op: de S3 heeft Android 4.0 met Ice Cream Sandwich en Samsung's eigen TouchWiz 5. Achterop zit een indrukwekkende 10 megapixel camera, waarmee je ook video's met een zeer hoge HD-resolutie van 1080p kunt schieten. Dat betekent dat zowel foto's als video's er dus erg goed uit zullen zien. De accu van deze supersmartphone zou 2250mAh zijn, en moet dus probleemloos een lange dag met actief gebruik van alle indrukwekkende functies aan kunnen. Tot slot zou de Samsung Galaxy S III, net als zijn voorganger, erg dun zijn: slechts 9 mm.

Eigenlijk klinken alle bovenstaande details haast te mooi om waar te zijn, maar met de Galaxy S II wist Samsung ook al een fantastische Android-smartphone neer te zetten. BIj GSMinfo.nl hebben we er in ieder geval alle vertrouwen in dat Samsung ons in februari 2012 opnieuw weet te verrassen met een toptoestel.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden