Vergelijk 3.073.561 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Minimaal een nieuwkomer op markt mobiel internet vanaf 2012

Door ,

Vanaf begin 2012 is er ruimte voor minimaal één nieuwkomer op de markt van mobiel internet. Dit heeft minister Verhagen vandaag toegezegd, om zo meer concurrentie te creëren.

Maxime VerhagenVorige maand verhoogden de drie grote providers, KPNVodafone en T-Mobile, gelijktijdig hun abonnementstarieven flink. In de Tweede Kamer gingen hierop meteen stemmen op om meer concurrentie op de mobiele internetmarkt toe te laten. Meer concurrentie zou tot lagere prijzen moeten leiden. Een meerderheid van PVV, PvdA, SP en D66 eiste meer ruimte voor nieuwkomers en Maxime Verhagen, minister van Economische Zaken, heeft daaraan nu toegegeven.

In eerste instantie wilde de minister twee keer 10 MHz aan nieuwkomers geven, maar door de oproep van de Tweede Kamer wordt er nu twee keer 15 MHz gereserveerd voor nieuwelingen. Zowel op de 800 MHz-band als op de 900 MHz-band wordt er ruimte gecreërd. De ruimte op de 800 MHz-band is geheel nieuw en zal in januari 2012 worden geveild. Op de 900 MHz-band, waar bestaande providers nu al plek hebben, wordt de ruimte opnieuw ingedeeld. Deze veiling zal pas later in 2012 plaatsvinden.

De digitale man van de PvdA, Tweede Kamerlid Martijn van Dam, laat aan Nu.nl weten blij te zijn met het besluit: "Mobiel bellen en internetten wordt steeds maar duurder gemaakt. Dat kan doordat je als consument nauwelijks keuze hebt. We hebben er lang voor moeten knokken, maar eindelijk krijgen consumenten meer keuzemogelijkheden en daardoor lagere tarieven. De aanhouder wint!"

Bron: Nu.nl

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden