Vergelijk 3.212.748 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hi lanceert MBstatus-app voor inzicht in dataverbruik

Door , - 1 reactie

In navolging van KPN en T-Mobile heeft ook Hi een applicatie gelanceerd, waarmee je inzicht kan krijgen in je dataverbruik. In eerste instantie alleen voor Android, maar iOS volgt binnenkort.

Hi MBstatusDe applicatie van Hi luistert naar de naam Hi MBstatus. Met de app kun je bekijken hoeveel MB's je deze maand via je mobiele internetverbinding (3G of GPRS) hebt verbruikt en je kan ook het MB-verbruik via je WiFi-connectie terugzien. Daarnaast kun je ook waarschuwingen instellen voor het bereiken van een bepaalde limiet.

Het nut van de applicatie is natuurlijk duidelijk. In de nieuwe abonnementen van Hi (en die van de andere providers) wordt gewerkt met datalimieten en is mobiel internet duurder geworden. Meer mensen zullen daarom genoeg nemen met een lagere limiet en zij moeten zodoende eerder oppassen deze limiet niet te overschrijden. En het overschrijden van je databundel kost natuurlijk een aardige duit.

Hi is niet de eerste provider die de gebruiker inzicht biedt in zijn of haar dataverbruik. Vorige week lanceerden KPN haar MB Meter en T-Mobile laat haar klanten sinds een paar dagen via My T-Mobile hun MB-verbruik zien.

De Hi MBstatus-app is te downloaden in de Android Market. De iOS-versie voor iPhones volgt binnen afzienbare tijd.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden