Vergelijk 3.579.277 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Release Android Ice Cream Sandwich in oktober of november

Door ,

Google-baas Eric Schmidt heeft aangekondigd dat de nieuwste Android-versie, Ice Cream Sandwich, in oktober of november van dit jaar verschijnt.

De geruchten over zowel de inhoud als de release van Android Ice Cream Sandwich zingen al maanden rond. Vorige maand kwam naar voren dat Google het uitbrengen van de versie met de veel te lange naam bewust zou vervroegen, om de concurrentie met de iPhone 5 aan te gaan. Eric Schmidt, CEO van Google, bevestigt dit nu min of meer, al maakt hij verder geen melding van een verband met Apple's smartphone. De letterlijke quote van Schmidt, uitgesproken tijdens een conferentie in San Franciso, luidt als volgt:

'We have a new operating system, internally known as Ice Cream Sandwich for some reason, which is being released in October/November, which everyone's really excited about.'

 

Oktober of november dus. Het laatste is wellicht wat aannemelijker, omdat oktober over drie weken al zijn intrede doet. De release van een nieuwe Android-variant gaat de laatste jaren steeds gepaard met een nieuwe Google-smartphone. Eerst was er de Google Nexus One, daarna de Google Nexus S en nu wachten we op de Google Nexus Prime.

Android Ice Cream Sandwich

Android Ice Cream Sandwich wordt de eerste Android-versie die zowel voor tablets als smartphones geschikt is. Het wordt daarmee een mix van Gingerbread en tablet-versie Honetcomb. Deze combinatie maakt het voor ontwikkelaars interessanter om dezelfde apps voor tablets als voor smartphones te maken. Verwacht wordt verder dat Ice Cream Sandwich over een volledig vernieuwde interface zal beschikken en natuurlijk weer een stukje sneller zal zijn. Wat het nummer van de Android-versie gaat worden is nog niet helemaal duidelijk; Android 4.0 lijkt het meest voor de hand liggend, maar 3.5 behoort ook nog tot de mogelijkheden. Bij de eerste geruchten spraken we zelfs nog van 2.4

Sony Ericsson Xperia's uit 2011: óók Ice Cream Sandwich

Sony Ericsson heeft daarnaast bekend gemaakt dat de gehele Xperia-lijn uit 2011 een update zal krijgen naar Android Ice Cream Sandwich. Dat gaat onder meer over de Xperia Arc, de Xperia Ray, de Xperia Play en de Xperia Neo. De meeste Xperia's hebben pas kortgeleden de update naar Android 2.3 Gingerbread ontvangen, maar krijgen dus meteen alweer een nieuwe opwaardering in het vooruitzicht.

Bron: Android and Me en SoMobile

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden