Vergelijk 2.683.659 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Ericsson Xperia smartphones krijgen Android 2.3.4 update

Door ,

Sony Ericsson zal zeer binnenkort een flink aantal van zijn huidige Xperia-toestellen updaten naar de nieuwste versie van Android 2.3.4 Gingerbread.

Android 2.3.4 Gingerbread logoAlle Sony Ericsson Xperia-toestellen die dit jaar zijn uitgebracht zullen binnenkort een upgrade krijgen naar Android 2.3.4 Gingerbread, op dit moment de nieuwe versie van Android. Het zou gaan om de Sony Ericsson Xperia Arc, Xperia Play, Xperia Neo, alle Xperia Mini's, en de binnenkort te verschijnen Xperia Ray en Xperia Active, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

Android 2.3.4 maakt het voor toestellen met een frontcamera mogelijk om te videochatten met Google Talk. Ook zijn er enkele bugfixes en snelheidsverbeteringen doorgevoerd. Daarnaast heeft Sony er nog enkele eigen updates in gestopt: het is nu bijvoorbeeld nog makkelijker om met Facebook inside Xperia te liken, sharen en ontdekken waar je vrienden mee bezig zijn. Je kunt nu bijvoorbeeld ook apps die je regelmatig gebruik 'liken' en delen met vrienden. Ook toegevoegd is een 3D Panorama-functie, wat het mogelijk maakt om door jou gemaakte 3D panorama foto's te bekijken op een 3D TV.

Verder nog nieuw in de update is de mogelijkheid USB-apparaten op je Xperia aan te sluiten. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een muis, toetsenbord of gamecontroller voor een betere game- of typervaring op je toestel. Ook is er nu de mogelijkheid om een screen capture te maken, dus het schieten van een foto van wat je op dat moment op je telefoon zit.

De update is voor alle bovengenoemde toestellen te downloaden vanaf begin oktober. Je zult de update 'over the air' kunnen binnenhalen via 3G of WiFi als je daarover een notificatie krijgt van je Xperia smartphone, maar ook het binnenhalen van de update met je PC via de PC Companion is een optie.

 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden