Vergelijk 2.506.135 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Rechter verbiedt Nederlandse verkoop Samsung Galaxy S, S II en Ace

Door , - 3 reacties

De rechtbank heeft een verbod ingesteld op de verkoop van de Samsung Galaxy S, Galaxy S II en Galaxy S in Nederland. Het verbod gaat op 13 oktober in.

Galaxy S IIApple beschuldige Samsung van de inbreuk op drie patenten plus het (slaafs) kopiëren van iPhones, maar slechts één van de beschuldigingen werd door de rechter aangenomen. Deze ene beschuldiging is voor de rechter echter wel genoeg om per 13 oktober een Nederlands verbod op de verkoop van de Samsung Galaxy SGalaxy S II en Galaxy Ace in te stellen. Samsung is schuldig bevonden op het schenden van octrooi EP 2.058.868, oftewel het scrollen door een fotogallerij.

Het verkoopverbod geldt alleen voor Nederland, maar kan ook Europese gevolgen hebben. Nederlandse vestigingen mogelijk namelijk ook geen exemplaren van de verboden toestellen doorvoeren naar andere Europese landen. Het verbod geldt overigens niet voor de Galaxy Tab 10.1, die in eerste instantie nog wel in Europa was verboden.

Nu is de vraag alleen wat de daadwerkelijke gevolgen van het verbod. De Galaxy S is al een half jaar geleden opgevolgd door de Galaxy S II en wordt daardoor amper nog verkocht, terwijl van die Galaxy S II en de Galaxy Ace binnenkort alweer opvolgers zullen verschijnen. Samsung heeft nog zeven weken de tijd om de opvolgers klaar te stomen.

Update 16.20: Samsung heeft aangegeven de Galaxy S II en de Galaxy Ace gewoon te blijven verkopen. Door een nieuwe Gallery-applicatie op de toestellen te zetten - de huidige lijkt dus teveel op die van Apple - moet het probleem verholpen zijn, volgens de advocaat van de Koreanen.

We zijn benieuwd naar jouw mening! Vind je dat Apple hier goed aan heeft gedaan? Wat vind je van deze 'patentenoorlog'?

 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden