Vergelijk 3.483.369 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Symbian Anna voor Nokia N8, C7, C6-01 en E7 beschikbaar, nog niet in Nederland

Door , - 22 reacties

Nokia is begonnen met de internationale uitrol van Symbian Anna. Eigenaars van de Nokia N8, C7, C6-01 en E7 kunnen de update binnenkort vanaf vandaag downloaden, maar het lijkt erop dat Nederland nog even moet wachten.

Symbian Anna iconsNokia maakt vandaag bekend dat vier Symbian^3-smartphones vanaf vandaag een update naar het nieuwe Symbian Anna kunnen verwachten. Het gaat om de Nokia N8, de Nokia C7, de Nokia C6-01 en de Nokia E7, die allen een flink aantal verbetering tegemoet kunnen zien. Eigenlijk zou de update voor deze toestellen al in juli beschikbaar zijn. Een belangrijke verandering zijn de nieuwe icons, waarmee de toestellen voortaan werken (zie rechts), maar er is meer:

  • Verbeterde tekstinvoer: je typt op een virtueel QWERTY-toetsenbord, terwijl je bericht kan zien waarop je reageert.
  • Internetbrowser: sneller en makkelijker in gebruik
  • Ovi Maps: simpelere en snellere zoekfunctie en voortaan inclusief de routers van het openbaar vervoer. Ook kun je locatie meteen delen via sociale netwerken, e-mails en sms'jes.
  • Zakelijke opties: betere bescherming van je bestanden en een veilige intranettoegang.
  • NFC: Near-Field Communication, alleen voor de Nokia C7.

Om de Symbian Anna update te bemachtigen, kun je je op je PC wenden tot Ovi Suite en op je smartphone tot de SW Update applicatie. De eerste optie is echter aan te raden, omdat het een erg grote download is. Alleen met een goede WiFi-verbinding is een rechtstreekse download op je telefoon aan te raden.

Maar, wij zullen nog een week of drie moeten wachten. Nederland behoort volgens niet tot de eerste landen waar de update te downloaden is. Deze eer is wel voorbehouden aan België, China, Denemarken, Duitsland, Egypte, Finland, India, Indonesië, Koeweit, Noorwegen, Rusland, Thailand, Tsjechië, VAE, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Andere landen zullen de in de komende drie weken toegang krijgen tot de update. Nog even wachten dus, Symbian-vrienden!

Bron: Nokia Conversations

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden