Vergelijk 2.494.011 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Vodafone introduceert eco-score voor duurzame telefoons

Door ,

Als eerste provider van Nederland zal Vodafone binnenkort een eco-score geven aan elk toestel dat ze verkopen. Zo wordt in één oogopslag duidelijk hoe duurzaam je nieuwe toestel is.

Vodafone logoVodafone introduceert binnenkort de eco-score, een score van 1 tot 5 die telefoons op 162 verschillende eigenschappen van duurzaamheid beoordeelt. Gekeken wordt onder andere naar hoe de maker van het toestel CO2-uitstoot vermindt, hoe watergebruik wordt bespaard, en hoe de fabrikant zijn best doet om corruptie en slechte arbeidsomstandigheden probeert te voorkomen. Scoort een telefoon een 5, dan weet je dat je een telefoon in handen hebt die extreem duuurzaam is.

Voor een uitgebreide uitleg van de eco-score en meer informatie over waar deze onder andere is gebaseerd kun je terecht op de site van Vodafone. De eco-score is eind dit jaar terug te vinden in alle Vodafone-winkels, en je kunt dan bij elk toestel dat er verkocht wordt vinden hoe duurzaam het is. Ook helpt Vodafone je met het vinden van 'groene' accessoires.

Vodafone eco-score logo's

Eerder dit jaar verscheen er al een studie waaruit bleek dat onder andere de Nokia E7 en Nokia C6-01 erg milieuvriendelijk zijn. Wat volgens Vodafone de meest duurzame toestellen van het moment zijn is nog onbekend.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden