Vergelijk 3.385.701 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google koopt mobiele afdeling Motorola

Door ,

Google heeft de mobiele afdeling van Motorola gekocht. De zoekmachinegrootheid betaalde 12,5 miljard dollar voor Motorola Mobility Holdings.

Dit maakt CEO Larry Page op de Google Blog bekend. Google heeft 12,5 miljard dollar, oftewel 8,8 miljard euro, over de Motorola Mobility. Sinds begin 2011 was Motorola opgesplits in een mobiele afdeling en Motorola Solutions. Google neemt alleen de mobiele afdeling over.

Google Motorola

Motorola is sinds 2008 volledig toegespitst op Android en bracht sindsdien enkel toestellen met Google's besturingssysteem uit. Daar merken we hier weinig van, de smartphones worden vooral in thuisland de Verenigde Staten uitgebracht. De verbintenis van Motorola aan Android is voor Google een van de redenen om voor deze overname te kiezen. Samen willen Google en Motorola een 'geweldige gebruikerservaring creëren', teneinde het Android-ecosysteem te 'superchargen'. Klanten, partners en ontwikkelaars moeten er van gaan profiteren.

Andere fabrikanten hoeven echter niet bang te zijn: Android blijft een open besturingssysteem en Motorola blifjt gewoon werken met een licentie voor Android. Google zal Motorola als een apart bedrijf gaan runnen.

Een andere belangrijke om tot de overname van Motorola over te gaan is de patentenstrijd die het afgelopen jaar flink is losgebarsten. Onder meer Apple en Microsoft beschuldigden Android van patentschending. Het inlijven van Motorola moet ervoor zorgen dat Google sterker staat en met een uitgebreider patentportfolio beter beschermd is tegen Apple, Microsoft en andere bedrijven.

Bron: Google Blog

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden