Vergelijk 2.589.882 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Bijna 100 miljoen iPhones over de toonbank in 2011?

Door ,

Apple gaat dit jaar bijna 100 miljoen iPhones verkopen. Althans, dat zijn de verwachtingen van de Amerikaanse producent zelf.

iPhone 4Bronnen binnen Apple beweren dat Apple haar verwachtingen voor de tweede helft van 2011 heeft verhoogt: het grootste bedrijf van de wereld gaat nu uit van 56 miljoen in plaats van de eerdere 50 miljoen. In totaal verwacht Apple 95 miljoen iPhones over de toonbank te zien gaan. Dat gaat om de iPhone 3GS, de iPhone 4 en de iPhone 5.

Voor het derde kwartaal verwacht Apple nog wel minder iPhones 5 te verkopen dan eerder werd verwacht en juist meer iPhones 4. Dit kan erop duiden dat de iPhone 5 pas in oktober zal uitbrengen. In het laatste kwartaal van het jaar moet de iPhone 5 het dan wel helemaal gaan maken, door 20 miljoen keer verkocht te worden. Dat zou dan meteen het meest succesvolle iPhone-kwartaal ooit worden. Die eer is tot op heden in handen van kwartaal nummer twee van 2011, toen Apple ook al bijna 20 miljoen iPhones verkocht.

Door die indrukwekkende prestaties in het vorige kwartaal, is Apple, behalve grootste bedrijf van de wereld, ook de grootste smartphone-fabrikant. Samsung is vooralsnog de enige die Apple bij kan benen, door onder meer de flinke verkoop van de Samsung Galaxy S II.

Bron: Digitimes

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden