Vergelijk 3.707.336 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Screenshots Android Ice Cream Sandwich uitgelekt

Door ,

Google hoopt nog dit jaar haar nieuwste Android-versie, Ice Cream Sandwich, te presenteren. De eerste screenshots van de OS zijn nu uitgelekt.

Android Ice Cream Sandwich moet de nieuwste versie van Android worden, waarop Android 2.3 Gingerbread en tablet-variant Honeycomb met elkaar worden samengevoegd. Zo zou Ice Cream Sandwich voor zowel smartphones als tablets geschikt moeten zijn. Eerder deze week verscheen het bericht dat Google de release van de nieuwe Android zou willen vervroegen naar oktober, om zo de concurrentie met de iPhone 5 aan te gaan. Als dat zo is, is het niet gek dat er twee maanden eerder screenshots van de OS opduiken.

Android Ice Cream Sandwich Android Ice Cream Sandwich

Op de screenshots zien we de interface van Ice Cream Sandwich voor het eerst en één ding valt meteen op: de groene kleur van de vorige Android-versies is vervangen door blauw, dezelfde blauw die ook in Honeycomb te vinden is. Verder is duidelijk dat het homescreen er anders uit gaat zien en dat ook het notificatiescherm een nieuwe look krijgt. De achtergronden zijn veelal zwart, waarmee Google Android Ice Cream Sandwich optimaliseert voor OLED-schermen.

Één ding zorgt echter voor vraagtekens bij de echtheid van de screenshots. Op de screenshots van het Over/About-menu staat 'Ice Cream Sandwich' terwijl daar normaal enkel het versienummer staat, bijvoorbeeld 2.3.3 bij de laatste Gingerbread. Dit kan enerzijds betekenen dat voor Google nog niet duidelijk is welke nummer ICS krijgt (wat in elk geval aannemelijk is), maar anderzijds kan het ook wijzen op onechtheid van de afbeeldingen.

Dat blijft gissen, dus focussen we ons op de extra details die een betrouwbare bron aan AndroidPolice verleende. De zoekbalk van Google zal in het homescreen geïntegreerd zijn, Gmail zal een volledig nieuwe look krijgen en de camera krijgt de beschikking over een panoramamodus. Verder maakte de bron duidelijk dat het eerste toestel met Ice Cream Sandwich de naam Nexus Prime zal krijgen. Voorts zal ook de Google Nexus S een update krijgen naar de nieuwste Android-variant.

Android ICe Cream Sandwich Android Ice Cream Sandwich

Bron: AndroidPolice

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden