Vergelijk 4.177.906 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Update Android 2.3 Gingerbread voor HTC Desire nu te downloaden

Door , - 16 reacties

De Gingerbread update voor de HTC Desire is vanaf vandaag te downloaden. Er zitten echter wel wat risico's aan dus lees alle voorwaarden goed voordat je in al je enthousiasme je toestel gaat upgraden.

HTC Desire update Android 2.3 GingerbreadWe hebben er met smart op gewacht, maar downloaden van de Gingerbread-update voor de HTC Desire kan vanaf nu. Mark Moons (HTC Europe) liet zojuist via Twitter weten dat de update klaar staat. Let op! Het gaat wel om een zogenaamde RUU (ROM utitlity update) en niet om een OTA (Over The Air) update. Hij komt dus niet automatisch naar je toe, maar je moet je toestel door middel van USB koppelen aan je PC en via die weg je toestel upgraden. Zojuist had ik contact met de technische afdeling van HTC en zij wisten te melden dat het technisch niet mogelijk was om een OTA uit te voeren. Vandaar dus de RUU. Er zit wel een risico aan, aangezien de update onomkeerbaar is. Dat betekent dat je dus niet meer terug kan naar versie 2.2 Froyo wanneer je jouw toestel van een upgrade hebt voorzien.

Met een RUU is daarnaast het gevaar aanwezig dat je al je data die je op je toestel hebt opgeslagen (dus niet op je SD-kaart) verliest. Alvorens je jouw HTC Desire gaat updaten is het dus belangrijk om even een back-up te maken. In de Android Market zijn verschillende apps te vinden die hiervoor kunnen zorgen. Succes, maar ben voorzichtig met je update! Er is dus een risico aan verbonden en ja, dit is een eigen risico!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden