Vergelijk 2.027.879 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Ericsson Xperia X10 update Android 2.3 Gingerbread nu beschikbaar

Door , - 22 reacties

Bezitters van de Sony Ericsson Xperia X10 kunnen hun telefoon nu updaten naar de nieuwste versie van Android, 2.3 Gingerbread. De update brengt een flink aantal verbeteringen met zich mee.

Sony Ericsson Xperia X10Het heeft even geduurd, maar de Android 2.3 Gingerbread update voor de Sony Ericsson Xperia X10 is vanaf nu (gratis) te downloaden. De update werkt het toestel bij naar de nieuwste versie van Android, en brengt ook enkele andere interessante nieuwe functies met zich mee. Zo is er nu Facebook Inside Xperia, wat betekent dat er meer Facebook-integratie in je X10 zit, nu. Verder toegevoegd is een muziekplayer met equalizer, de mogelijkheid om je telefoon als hotspot te gebruiken, een fotowidget zodat je makkelijker bij je foto's kunt komen vanuit het homescreen, en de mogelijkheid om je apps te ordenen.

Let wel op bij het updaten: enkele gegevens en apps zullen worden verwijderd of overschreven. Contactgegevens en berichten die op je telefoon staan raak je kwijt, dus zorg ervoor dat ze worden opgeslagen op je geheugenkaart. Ook DRM-content wordt overschreven, en apps Creatouch, Neoreader, Quadrapop en Moxier Exchanger worden verwijderd. Die laatste app maakt plaats voor ondersteuning van Android 2.3 Gingerbread Exchange. De ondersteuning voor Mediascape en het aanpassen van je beginscherm en appsbalk verdwijnen ook met de update.

Android 2.3 Gingerbread is te downloaden via Sony's website; klik linksboven op de X10, en de rest wijst zich vanzelf. Mocht je de update nog niet binnen kunnen halen op je Xperia X10: maak je geen zorgen! Het kan even duren voordat de update voor iedereen beschikbaar is. Ook zou de update op dit moment nog niet beschikbaar zijn voor alle providers, dus in sommige gevallen zul je wellicht nog wat geduld moeten hebben.

Sony Ericsson Xperia X10
Beeldscherm 4,00 inch
Resolutie 854 x 480 pixels
Pixeldichtheid 245 ppi
Besturingssysteem Android 2.1 (Eclair)
Processor 1,0 GHz single-core
Werkgeheugen 1 GB
Interne opslag -
Camera 8,00 megapixel
Gewicht 135 gram
Stand-by tijd 425 uur
Spreektijd 480 minuten
Met abonnement Niet beschikbaar
Los toestel Niet beschikbaar

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden